Perşembe, Eylül 12, 2024
Futbol Hakkında Genel Haberler ve Yazılar

Süper Lig’e yükselen son takım Bodrum FK

Trendyol 1. Lig play-off finalinde Sakaryaspor ile Bodrum FK,  Yeni Adana Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

Başlama düdüğünün ardından sahaya atılan yanıcı maddeler nedeniyle karşılaşma yaklaşık 5 dakika durdu.

Maça etkili başlayan Bodrum FK, 19. dakikada Gökdeniz Bayrakdar’ın attığı golle öne geçti.

45. dakikada Sakaryaspor’un tecrübeli savunmacısı Rotman, savunma arkasına atılan topla ceza sahası girmek üzere olan Kenan Özer’i düşürdü. Karşılaşmanın hakemi Abdülkadir Bitigen pozisyonu bariz gol şansı olarak değerlendirerek Rotman’a kırmızı kart gösterdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı Bodrum FK’nin 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıyı 10 kişi oynayan Sakaryaspor, 72. dakikada beraberlik golünü buldu. Del Valle’nin pasıyla savunmanın arkasına sarkan Dimitrov kalesinden açılan Sousa’yı geçip sağ çaprazdan zor pozisyonda topu ağlarla buluşturmayı başardı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve karşılaşmanın normal süresi 1-1 sona erdi. Bodrum FK bu sürede tam 3 kez direkleri geçemedi.

Uzatmalara da hızlı başlayan Bodrum FK, 94. dakikada yeniden üstünlüğü yakaladı. Cenk Şen’in ortasında kafayı çok iyi vuran Celustka topu ağlara yolladı.

103. dakikada gelişen Bodrum FK kontratağında topu ceza sahasına kadar taşıyan Burak Çoban uygun pozisyondaki Tunahan Akpınar’ı gördü. Bu futbolcunun uygun pozisyonda vuruşunda kalecinin müdahalesi yetersiz kaldı ve fark ikiye yükseldi.

Golden sonra formasını çıkardığı için sarı kart gören Tunahan, 105+5. dakikada yaptığı faulün ardından ikinci sarı kartını gördü ve oyun dışında kaldı.

İlk uzatma devresi Bodrum FK’nin 3-1’lik üstünlüğüyle sona erdi. İkinci uzatma devresinde skor değişmedi ve Bodrum FK böylece Eyüpspor ile Göztepe’nin ardından Süper Lig’e yükselen üçüncü ve son takım oldu.

Maçtan dakikalar

Maçın 1. dakikası içinde Sakaryaspor taraftarlarının bulunduğu tribünlerden sahaya yanıcı maddeler atılması nedeniyle hakem Abdulkadir Bitigen, oyunu bir süre durdurarak anons yaptırdı. Atılan maddelerin temizlenmesinin ardından Abdulkadir Bitigen, yaklaşık 5 dakika ara verilen maçı hakem atışıyla başlattı.

14. dakikada Celustka’nın sağ kanattan ortasında ceza sahasında yükselen Mohammed’in kafa vuruşunda, top yan ağlarda kaldı.

19. dakikada Bodrum FK öne geçti. Savunmada ceza sahası içinde Donkor’un vuruşunda açısını kapatan Samet Yalçın’dan seken top Gökdeniz Bayrakdar’ın önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1

30. dakikada Kenan Özer’in sol kanattan ceza sahası dışından vuruşunda, üst ve yan direğin birleştiği noktadan oyun alanına dönen topu savunma kornere attı.

34. dakikada ani gelişen Sakaryaspor atağında topla buluşan Del Valle’nin ceza yayı önünden yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı.

45+3. dakikada sağ çaprazda Burak Çoban’ın kullandığı serbest vuruşta, top yan direkten oyun alanına geri döndü.

Müsabakanın ilk yarısı Bodrum FK’nin 1-0 üstünlüğüyle bitti.

İkinci yarının önemli anları birazdan…

Maçtan notlar

Trendyol 1. Lig’den Süper Lig’e yükselecek son takımın belli olacağı play-off finalinde Sakaryaspor ve Bodrum FK taraftarları takımlarını yalnız bırakmadı.

Yeni Adana Stadı’ndaki karşılaşma için Sakarya ve Muğla’dan Adana’ya gelen iki takım taraftarları müsabakadan önce tezahüratlarla oyuncularına destek verdi.

Sakaryaspor, geçen sezon değişen statüyle ligi 60 puanla 3. sırada tamamlayarak doğrudan play-off finali oynamaya hak kazandı. Sakaryaspor’un rakibi Bodrum FK ise play-off ilk turunda Boluspor’u eledikten sonra ikinci turda da Ahlatcı Çorum FK’yi saf dışı bıraktı.

Daha önce Ankara, İstanbul, Antalya, Konya, Eskişehir, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Manisa olmak üzere 9 ilde oynanan play-off finaline Adana, ilk kez ev sahipliği yaptı.