Futbol Hakkında Genel Haberler ve Yazılar

Macaristan – İsviçre: Muhtemel 11’ler

Almanya’nın Köln kentiyle aynı adı taşıyan statta saat 16.00’da başlayacak müsabakayı Sloven hakem Slavko Vincic yönetecek.

Vincic’in yardımcılıklarını Tomaz Klancnik ve Andraz Kovacic yapacak.

Şampiyona yolculukları

EURO 2024 Elemeleri’nde yenilgi yüzü görmeyen Macaristan, G Grubu’nda Sırbistan, Karadağ, Litvanya ve Bulgaristan ile karşılaşmıştı. Yaptığı 8 müsabakada 5 galibiyet, 3 beraberlik alan teknik direktör Marco Rossi’nin öğrencileri, topladığı 18 puanla grubunu lider tamamlamıştı.

İsviçre ise EURO 2024’e elemelerde I Grubu’nu ikinci bitirerek gelmişti. Teknik direktör Murat Yakın’ın öğrencileri, Romanya, İsrail, Belarus, Kosova ve Andorra ile karşılaşmış, 10 müsabakada 4 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 yenilgi yaşamıştı. Grupta 17 puan toplayan İsviçre, ikinci olarak adını Avrupa Şampiyonası finallerine yazdırmıştı.


Muhtemel 11’ler


Macaristan: Gulacsi, Lang, Orban, Szalai, Bolla, Adam Nagy, Schafer, Kerkez, Sallai, Szoboszlai, Varga.

İsviçre: Sommer, Schar, Akanji, Rodriguez, Widmer, Freuler, Xhaka, Ndoye, Vargas, Shaqiri, Amdouni.


Maç önü istatistikleri


  • İsviçre ile ikinci kez büyük bir turnuvada karşılaşmaya hazırlanan Macaristan, 86 yıl önce oynanan ilk maçı 2-0 kazanmıştı (1938 Dünya Kupası).
  • Macaristan ile oynadığı son dokuz maçın altısını kazanan İsviçre (2B 1M), en son Kasım 1998’de Budapeşte’de oynanan hazırlık maçından mağlubiyetle ayrıldı.
  • Macaristan ile İsviçre’nin karşılaştığı son iki maç 2018 Dünya Kupası elemelerinde oynandı ve bu mücadeleler toplam 12 gole sahne oldu (Macaristan 4-8 İsviçre).
  • Son üç Avrupa Şampiyonası’nda da boy gösteren Macaristan, daha önceki 14 turnuvanın sadece ikisinde yer almıştı (1964 & 1972). Katıldığı ilk turnuvayı üçüncü tamamlayan Macarlar, daha sonraki dokuz karşılaşmanın sadece birini kazanabildi (4B 4M).
  • 2024 Avrupa Şampiyonası elemelerinde en fazla duran top golü atan takım Macaristan (7; korner x3, serbest vuruş x3 & direkt frikik).
  • Üst üste üçüncü ve toplamda altıncı kez Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hazırlanan İsviçre, tarihinde ilk kez üst üste altı büyük turnuvada yer alacak (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası).
  • İsviçre, Fransa ile birlikte düzenlenen son beş büyük turnuvada da eleme turlarına kalan iki Avrupa ülkesinden biri konumunda.
  • Katıldığı ilk üç Avrupa Şampiyonası’na da grup aşamasında veda eden İsviçre (1996, 2004 & 2008), son iki turnuvada da gruptan çıkmayı başardı (2016; son 16 turu & 2020; çeyrek final).
  • Avrupa Şampiyonası’nda oynadığı son 18 maçın sadece üçünü kazanan İsviçre (seri penaltılar hariç), son sekiz karşılaşmanın altısında rakipleriyle yenişemedi (1G 1M).
  • 2024 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Macaristan formasıyla en fazla golde payı bulunan (4 gol & 3 asist), şut pası veren (23), toplam (28) ve isabetli (13) şut çeken, rakip yarı sahada isabetli pas yapan (256) ve gol beklentisi yakalayan (3.1 xG) oyuncu Dominik Szoboszlai’ydi.
  • İsviçre’nin son 10 yılda büyük turnuvalarda attığı gollerin %46’sında (13/28) Xherdan Shaqiri’nin payı bulunuyor (9 gol & 4 asist).).anamayan Abdullah Avcı (5B 4M), daha sonraki sekiz karşılaşmadan mağlup ayrılmadı (6G 2B).