Cumartesi, Temmuz 6, 2024
Futbol Hakkında Genel Haberler ve Yazılar

Polonya – Hollanda: Muhtemel 11’ler

Almanya’nın Hamburg kentindeki Volkspark Stadı’nda oynanacak karşılaşma, TSİ 16.00’da başlayacak. Mücadele TRT 1’den naklen yayımlanacak.

Mücadeleyi Portekizli hakem Artur Soares Dias yönetecek. Dias’ın yardımcılıklarını aynı ülkeden Paulo Soares ve Pedro Ribeiro yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Bosna Hersekli Irfan Peljto olacak.

“Portakallar” son maçlarda üstün

Hollanda, rakibiyle oynadığı son 7 maçın 6’sından galibiyetle ayrıldı.

Son 12 müsabakaya bakıldığında ise “Portakallar” 7 kez galip geldi, 5 maç da berabere sona erdi.

Rakibine karşı 45 yıllık galibiyet özlemi çeken Polonya, son galibiyetini 1979’da 2-0’lık skorla aldı.

İki takım 20. kez karşılaşacak

Polonya ile Hollanda tarihlerinde 20. kez kozlarını paylaşacak.

Geride kalan 19 maçta Hollanda 9, Polonya 3 defa kazandı. 7 mücadele ise beraberlikle sona erdi.

Bu karşılaşmalarda Hollanda 28, Polonya 19 gol kaydetti.

İki takım arasında 2022-2023 UEFA Uluslar Ligi’nde oynanan son maçı, 2-0’lık skorla Hollanda kazandı.


Muhtemel 11’ler


Polonya: Szczesny, Bednarek, Dawidowicz, Kiwior, Frankowski, Slisz, Piotrowski, Moder, Zalewski, Zielinski, Buksa

Hollanda: Verbruggen, Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake, Reijnders, Schouten, Veerman, Simons, Gakpo, Depay


Maç önü istatistikleri


  • Polonya, EURO 1980 elemelerindeki 2-0’lık galibiyetinden bu yana Hollanda ile oynadığı 12 resmi maçın hiçbirini kazanamadı (5B 7M).
  • Polonya ile Hollanda, tarihlerinde bir büyük turnuvada (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) ilk kez karşılaşacak. Avrupa Şampiyonası tarihinde Hollanda’dan (17) daha fazla takımı mağlup eden tek ülke Almanya (19).
  • Avrupa Şampiyonası’nda oynadığı 14 maçın sadece ikisini kazanabilen Polonya (seri penaltılar hariç), bu galibiyetlerin ikisini de 2016’da grup aşamasında aldı (7B 5M).
  • Avrupa Şampiyonası’nda 11’inci kez boy göstermeye hazırlanan Hollanda, Almanya’nın ev sahipliği yaptığı son turnuvayı finalde Sovyetler Birliği’ni 2-0 mağlup ederek kazandı (1988).
  • Avrupa Şampiyonası tarihinde en az iki turnuvada boy gösteren takımlar arasında beraberlik yüzdesi en yüksek ülke, çıktığı 14 maçın yedisinden eşitlikle ayrılan Polonya (%50).
  • 1988’den bu yana düzenlenen Avrupa Şampiyonalarında Hollanda’dan (4) daha fazla yarı finale kalan tek ülke Almanya (6). Portakallar, 2004’teki turnuvadan bu yana son dört takım arasına giremiyor.
  • Avrupa Şampiyonası tarihinde maç başına en fazla gol atan ülke, çıktığı 39 karşılaşmada 65 gol sevinci yaşayan Hollanda (1.67).
  • Avrupa Şampiyonası’nda çıktığı son 12 maçın hiçbiri berabere bitmeyen Hollanda (6G 6M), bu sonucu en son 2004 çeyrek finalinde İsveç karşısında aldı (0-0) ve seri penaltılarla tur atladı (5-4).
  • Polonya tarihinde Avrupa Şampiyonası’nda en fazla gol atan oyuncu olan Robert Lewandowski (5), ülkesinin bu turnuvadaki son beş golünün dördüne imza attı.
  • EURO 2024 elemelerinde Hollanda sağ beki Denzel Dumfries’ten (5) daha fazla asist yapan tek oyuncu Bruno Fernandes’ti (7).