Çarşamba, Temmuz 3, 2024
Futbol Hakkında Genel Haberler ve Yazılar

Sırbistan – İngiltere: Muhtemel 11’ler

Arena AufSchalke’de oynanacak ve TSİ 22.00’de başlayacak müsabakayı İtalyan hakem Daniele Orsato yönetecek. Mücadele TRT 1’den naklen yayımlanacak.

Orsato’nun yardımcılıklarını Ciro Carbone ve Alessandro Giallatini üstlenecek.

EURO 2020’nin son finalisti İngiltere, kadro değeri ve formda oyuncularıyla turnuvanın iddialı takımları arasında yer alıyor.

Sırbistan da zorlu gruptan çıkma adına İngiltere karşısında puan alma peşinde olacak.

Şampiyona yolculukları

İngiltere, şampiyonanın elemelerinde etkili bir performansa imza attı.

Elemelerde İtalya, Ukrayna, Kuzey Makedonya ve Malta ile mücadele eden İngiltere, grubunu namağlup lider tamamladı. Grupta oynadığı 8 maçtan 6 galibiyet ve 2 beraberlik ayrılan İngiltere, rakip fileleri 22 kez havalandırırken kalesinde ise sadece 4 gol gördü.

Sırbistan ise Macaristan, Karadağ, Litvanya ve Bulgaristan ile mücadele ettiği 2. sırada tamamlarken, 4 galibiyet, ikişer beraberlik ve mağlubiyet yaşadı.

İngiltere’nin üstünlüğü bulunuyor

İki ülke arasındaki maçlarda İngiltere’nin rakibine üstünlüğü bulunuyor.

Bugüne kadar iki ülke takımları arasında oynanan 15 karşılaşmanın 6’sını İngiltere, 4’ünü ise Sırbistan kazandı. İki ekip arasındaki 5 maç da berabere bitti.

Rekabette İngiltere’nin attığı 25 gole, Sırbistan 21 golle yanıt verdi.

Kaptan Tadic sahne alacak

Sırbistan, Süper Lig’den önemli bir ismi kadrosunda barındırıyor.

Fenerbahçe’nin takım kaptanlarından Dusan Tadic, Sırbistan Milli Takımı’nın da kaptanlığını yapıyor.

Tecrübeli oyuncunun, karşılaşmaya ilk 11’de başlaması bekleniyor.


Muhtemel 11’ler


Sırbistan: Savic, Milenkovic, Veljkovic, Pavlovic, Zivkovic, Milinkovic-Savic, Lukic, Kostic, Tadic, Vlahovic, Mitrovic

İngiltere: Pickford, Walker, Stones, Guehi, Trippier, Alexander-Arnold, Rice, Saka, Bellingham, Foden, Kane


Maç önü istatistikleri


  • Sırbistan, 2006’da bağımsızlığını ilan etmesinden bu yana İngiltere ile ilk kez karşılaşacak. İngiltere, Sırbistan-Karadağ ile sadece 2003’te hazırlık maçında karşılaştı ve sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrıldı.
  • Sırbistan/Yugoslavya ile karşılaştığı son altı maçı kaybetmeyen ve son dört mücadeleden galibiyetle ayrılan İngiltere, son mağlubiyetini EURO 1968 yarı finalinde yaşadı.
  • Bağımsız bir ülke olarak ilk kez Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hazırlanan Sırbistan, Yugoslavya adı altında beş kez turnuvada boy gösterdi ve en iyi derecelerini 1960 ile 1968’de final oynayarak aldı.
  • Son olarak Yugoslavya adı altında 2000’de Avrupa Şampiyonası’na katılan Sırbistan, çeyrek finalde Hollanda’ya 6-1 kaybetti ve turnuva tarihinde bir maçta en fazla gol yiyen takım oldu.
  • 2024 Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek ülkeler arasında eleme gruplarındaki gollerinin en büyük kısmını kafa vuruşlarıyla kaydeden takım Sırbistan’dı (%33; 5/15).
  • 11’inci kez Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hazırlanan İngiltere, turnuvada şampiyonluk yaşayamayan ülkeler arasında en fazla maça çıkan takım konumunda (38 maç).
  • Seri penaltılar hariç Avrupa Şampiyonası’nda oynadığı son 18 maçın sadece birini kaybeden İngiltere (10G 7B), tek mağlubiyetini EURO 2016’nın son 16 turunda İzlanda’dan aldı (1-2).
  • 2024 Avrupa Şampiyonası elemelerinde 20 puan toplayan ve grubunu lider bitiren İngiltere (6G 2B), büyük turnuvalar öncesinde yer aldığı son sekiz eleme grubunu da zirvede tamamladı.
  • Son üç büyük turnuvada İngiltere santrforu Harry Kane’den daha fazla gol atan Avrupalı bir oyuncu bulunmuyor (12; Kylian Mbappe ile eşit).
  • İngiltere’nin başında dördüncü kez bir büyük turnuvada boy göstermeye hazırlanan Gareth Southgate (2018 Dünya Kupası, 2020 Avrupa Şampiyonası & 2022 Dünya Kupası),
  • EURO 1996’da İngiltere formasıyla 510 dakikanın tamamında sahada kalan üç oyuncudan biriydi (David Seaman & Tony Adams).
  • Sırbistan Teknik Direktörü Dragan Stojkovic, Avrupa Şampiyonası tarihinde en fazla forma giyen Sırp oyuncu konumunda (7 maç; 1984-2000).