Cumartesi, Ekim 5, 2024
Futbol Hakkında Genel Haberler ve Yazılar

Slovenya – Danimarka: Muhtemel 11’ler

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada C Grubu’nda yer alan iki takım, ilk maçlarına çıkacak. Stuttgart kentindeki 51 bin kişi kapasiteli Stuttgart Arena’da yapılacak maç, TSİ 19.00’da başlayacak.

Müsabakada İsviçre Futbol Federasyonundan hakem Sandro Scharer düdük çalacak. Scharer’in yardımcılıklarını Stephane De Almeida ile Bekim Zogaj yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Litvanya’dan Donatas Rumsas olacak.

Mücadele TRT 1’den naklen yayımlanaca

Elemelerde de karşılaştılar

EURO 2024 elemelerinde karşı karşıya gelen Slovenya ile Danimarka, finallerde de aynı gruba düştü.

Elemelerde H Grubu’nda yer alan iki takım da 22’şer puan topladı. Danimarka, averajla lider olurken, Slovenya ikinci sırayı alarak adını finallere yazdırdı.

İki takım arasında eleme grubunda oynanan ilk maç 1-1 sonuçlanırken ikinci müsabakayı Danimarka 2-1 kazandı.

Slovenya ilk peşinde

Slovenya, hem Avrupa Şampiyonası tarihindeki hem de Danimarka’ya karşı ilk galibiyetini kovalayacak.

Tarihinde ikinci kez Avrupa Şampiyonası’nda boy gösteren Slovenya, ilk tecrübesinde 2 beraberlik, 1 yenilgi aldı ve grup aşamasını geçemedi.

İki takım arasında oynanan 6 karşılaşmanın 5’ini Danimarka, birini ise Slovenya kazandı.

Danimarka, söz konusu maçlarda 14 gol atarken, rakibine sadece 3 gol fırsatı tanıdı.


Muhtemel 11’ler


Slovenya: Oblak, Karnicnik, Brekalo, Bijol, Janza, Stojanovic, Cerin, Elsnik, Mlakar, Sporar, Sesko

Danimarka: Schmeichel, Andersen, Christensen, Vestergaard, Bah, Hjulmand, Höjbjerg, Kristansen, Eriksen, Hojlund, Wind


Maç önü istatistikleri


  • Bugüne kadar Danimarka ile karşılaştığı altı maçın beşini kaybeden Slovenya (1B), diğer karşılaşmayı 2024 Avrupa Şampiyonası elemelerinde oynadı (1-1).
    Slovenya, 2000’nin ardından tarihinde ikinci kez Avrupa Şampiyonası’nda boy göstermeye hazırlanıyor. Turnuvaya iki katılımı arasında daha uzun bir süre geçen tek ülke ise Macaristan (44 yıl).
  • Slovenya, EURO 2000’de oynadığı üç maçı da kazanamadı (2B 1M). Turnuvadaki ilk maçında Yugoslavya karşısında 3-0 öne geçtikten sonra sahadan beraberlikle ayrılan
  • Slovenya (3-3), turnuva tarihinde üç gol farkla öne geçtiği bir karşılaşmayı kazanamayan tek takım konumunda.
  • 2024 Avrupa Şampiyonası elemelerinde yedi galibiyet alan ve 22 puan toplayan Slovenya, büyük turnuvaların eleme gruplarındaki en yüksek sayılarına ulaştı.
  • Avrupa Şampiyonası’na 10’uncu kez katılmaya hazırlanan Danimarka, tek şampiyonluğunu 1992’de savaş sebebiyle turnuvaya katılamayan Yugoslavya’nın yerine dahil olduğu sene kazandı.
  • Danimarka, Avrupa Şampiyonası’nı kazandığı 1992’den bu yana sadece iki katılımında gruptan çıkabildi (2004; çeyrek final & 2020; yarı final).
  • Avrupa Şampiyonası tarihinde 20+ maça çıkan 12 ülke arasında karşılaşmaları ortalama en fazla gole sahne olan ülke Danimarka (2.79; Danimarka 42-50 Rakipleri).
  • Avrupa Şampiyonası elemelerinde 22 puan toplayan Danimarka, 2012’den bu yana ilk kez grubunu lider tamamladı. Eleme aşamasında iç sahada oynadığı beş maçı da kazanan Danimarka, iki mağlubiyetini de deplasmanda yaşadı (2G 1B).
  • 2024 Avrupa Şampiyonası elemelerinde beş gol atan ve iki asist yapan Benjamin Sesko, Slovenya formasıyla en yüksek sayılara ulaşan oyuncu konumunda. Ancak Sesko, bu yedi gol katkısını da iç saha maçlarında gerçekleştirdi.
  • Danimarka formasıyla 2024 Avrupa Şampiyonası elemelerinde en fazla gol atan (7), toplam (23) ve isabetli (13) şut çeken ve gol beklentisi üreten (5.2 xG) oyuncu Rasmus Hojlund’du.
  • Kasper Hjulmand, Sepp Piontek’in (EURO 1984, 1986 Dünya Kupası & EURO 1988) ardından Danimarka ile üst üste üç büyük turnuvaya katılan ikinci teknik direktör oldu.