Futbol Haberleri

Spor yazarlarının Milli Takım yorumları

EURO 2024 F Grubu ilk maçında A Milli Futbol Takımımız, Gürcistan’ı 3-1 mağlup etti ve turnuvaya muhteşem bir başlangıç yaptı.

Mücadeleye dair öne çıkan yorumları sizler için derledik.

Uğur Meleke – Hürriyet

Bizim iki taneydi çocuk yıldızımız kadroda. İtalyan teknik adamımız Vincenzo Montella’yı tebrik etmek lazım, her ikisini de, Kenan’ı da Arda’yı da, biraz tereddüdü olsa da 11’de başlattığı için. Doğrusu dünyanın en alçakgönüllü insanı(!), Türkiye’ye hiç ihtiyacı olmadığı halde ricaları kıramayıp milli takımlar sorumlusu olduğunu iddia eden, Beckenbauer’in Messi’nin dahi kurmadığı cümleleri kendine layık gören ulu insan Hamit Altıntop’un bu genç futbolcularımızla ilgili sözleri beni endişelendirmişti. Bir gazeteye verdiği röportajda bu çocukları 2032’ye hazırladıklarını filan söylemişti Altıntop. Oysa ki milli takım oyuncu yetiştirme yeri değildir, seçme yeridir. Kulüpler oyuncuları yetiştirir, milli takım en iyilerini “SEÇER”. Şu anda da Türkiye’de başka Arda yok, başka Kenan yok. Milli takım yönetiminin görevi şu aşamada tam 8 sene sonradan bahsetmek değil, bugün bu turnuvada en iyi oyuncularımız kimlerde onlardan faydalanmak.

Cem Dizdar – Fanatik

Evet baskılıydık ama rakibin de buna hazırlığı var gibiydi. Nihayet rakip çıkarken ki ceza sahası içinde hamlede geciktiği için topu rakibe kaptıran Arda Güler’di, çıkışı yakalayan Mert Müldür ile Kaan Ayhan baskısında top sahada geçebileceği en yüksek marifetin ayağına geçti! Ve Arda’ya da Mert Müldür’ün golüne nazire yapmak kaldı! Ne demişti Carlo Ancelotti; ‘Top Arda’ya aşık’! Aynen öyle oldu. Kendi adıma Gürcistan’ın bu grupta birine çelme takabileceğini düşünüyordum. Neyse ki o son anlarda kaçırdıklarıyla bu biz olmadık ve neticede turnuva başlangıcı için zorlandığımız bir maçı iki şutla öyle ya da böyle geçmiş olduk.

Erman Özgür – Fanatik

Arda pozisyon üretmekte zorlandığımız an da enfes bir golle tabelayı değiştirdi. Bu gole rağmen maç boyu bitmeyen problemimiz, top rakibe geçtiğinde neredeyse tüm oyuncuların gölge markajına geçmesi Gürcistan için yine pozisyonlar getirdi. Şansımız yanımızda olmasa maç çok çabuk dengelenebilirdi. Montella tehlikeyi gördü ve son bir hamle ile savunmayı 5’ledi. Maçı koparma şansını Yusuf Yazıcı ile kaçırsak da, ecel terleri dökerek maçı kazanmayı bildik. Kerem Aktürkoğlu sevincimizi katlayan ve santrası olmayan golle maça noktayı koydu. Turnuvaya galibiyetle başlamak elbette güzel ama bir gerçeği de görmezden gelmemek gerek. Savunma anlayışız değişmez ise bu turnuvada alacağımız tek galibiyet bu olur. 

Erman Toroğlu – Fotomaç

Düşünün Barış Alper, Türk Milli Takımı’nın santrforu. Demek ki Milli Takım’da santrfor oynayacak bir adam yok. Hava hakimiyetimiz defanstan gelecek Abdülkerim’e bağlı. Bazı şeyleri göremiyoruz… Rakip kaleci topu önüne atarak sonra eğilerek alıyor. Bizim hücumcularımız topa vurduktan sonra kaleciyi rahatsız etse, pozisyon bulurduk ama çözemediler! Rakip kontratağa çabuk çıktı ve bayağı da tehlikeli oldular. Şanslıydık. Ağır oynadık, rakibin kapanmasına izin verdik. Bakınız şimdi daha önemli bir noktaya geliyorum. Maçı Arjantinli bir hakem yönetti. Altını çizerek söylüyorum. Türk hakemlerini geçin, Avrupalılar da bu tarz yönetemez. Neden? Güney Amerika’da özellikle Arjantin’de maçlar çatır çatır oynanır. Hakemi çok beğendim. Turnuvadaki en iyi hakem.

Attila Gökçe – Milliyet

Montella, sıkıntılı oyuna müdahale etti: 79’da Arda ile Yusuf Yazıcı, Kaan’la Merih Demiral yer değiştirdi. Mert Müldür – Zeki Çelik, değişikliği, sonrasında Kerem’in, Salih’in de oyuna katılışı… Hepsi de maçı onur meselesi yaparak oynadı, mücadele etti. Hele 90+6’da üst üste kazandıkları iki kornerin aşkına kaleci Mamardashvili de gole koşunca… Bizimkiler kaptıkları topla boş kaleye çılgınlar gibi koşup umulmadık bir sonuç yazdılar. Bravo Kerem… İyi yazdın skoru!