Futbol Haberleri

Transferde resmi imzalar

Futbolda 2024-2025 sezonu birinci transfer dönemi 24 Haziran’da başladı. 13 Eylül’e kadar sürecek olan birinci transfer döneminde Süper Lig ekipleri kadrolarını güçlendirmeye devam ediyorlar.

İşte Süper Lig kulüplerinin kadrosuna kattığı yeni isimler;

BEŞİKTAŞ

Gabriel Paulista

Beşiktaş transferde ilk takviyesini savunma hattına yaptı. Atletico Madrid’le sözleşmesi biten 33 yaşındaki stoper, siyah-beyazlılar ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Rafa Silva

Sezonun en çok ses getirmesi beklenen transferlerinden Rafa Silva olacak. Beşiktaş, Benfica ile sözleşmesi biten Rafa Silva ile 3 yıllık mukaveleye imza attı. 

FENERBAHÇE

Levent Mercan

Fenerbahçe sezonun ilk transferini Levent Mercan’ı alarak yaptı. Geçtiğimiz sezon Fatih Karagümrük’te forma giyen Levent Mercan, Fenerbahçe ile 4 yıllık anlaştı.

GALATASARAY

Hakim Ziyech

Geçtiğimiz sezon Galatasaray’da kiralık olarak forma giyen Hakim Ziyech, bonservisi ile sarı-kırmızılı ekibe resmen katıldı. Galatasaray, Faslı yıldız ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.

TRABZONSPOR

Anthony Nwakaeme

Transfere hızlı bir giriş yapan Trabzonspor, ilk hamle olarak eski yıldızı Anthony Nwakaeme’yi kadrosuna katarak yaptı. Suudi Arabistan ekibi Al Fahya ile sözleşmesi sona eren Nwakaeme, bonservis bedeli olmadan bordo-mavili ekibe döndü.

Ozan Tufan

Trabzonspor sürpriz bir hamle ile Hull City’den Ozan Tufan’ı kadrosuna kattı. Geçmiş yıllarda ülkemizde Bursaspor ve Fenerbahçe formaları da giyen Ozan Tufan, bordo-mavili ekiple 3+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Denis Draguș

Geçtiğimiz sezon Gaziantep FK’da kiralık olarak forma giyen Denis Draguş, bonservisiyle Trabzonsporlu oldu. An itibariyle Romanya Milli Takımı ile EURO 2024’te mücadele eden Draguş için bordo-mavili ekip 1.700.000 euro bonservis bedeli ödedi. Draguş, Trabzonspor ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Borna Barisic

Son 6 sezonda Rangers forması terleten Borna Barisic, Trabzonspor’la 2+1 yıllık mukavele yaptı. Hırvat sol bek bordo-mavili ekibe bonservis bedeli olmadan transfer oldu.

John Lundstram

Trabzonspor’un stoper hattını da geçtiğimiz sezon Rangers’ta forma giyen bir isimle doldurdu. İngiliz oyuncu John Lundstram’ı kadrosuna bedelsiz olarak katan bordo-mavililer, 30 yaşındaki isimle 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Cihan Çanak

Trabzonspor, Standard Liege’den Draguş’la birlikte Cihan Çanak’ı da kadrosuna kattı. 19 yaşındaki Cihan için bordo-mavili kulüp 2 milyon euro bonservis öderken oyuncu ile 3+1 yıllık sözleşme imzalandı.

DİĞER ÖNEMLİ İMZALAR

Yusuf Erdoğan 

Son olarak Adana Demirspor forması giyen Yusuf Erdoğan, Konyaspor ile anlaşmaya vardı. Deneyimli oyuncu geçmişte Trabzonspor, Bursaspor ve Kasımpaşa’da da ter dökmüştü.

Dorukhan Toköz

Süper Lig’in yeni ekibi Eyüpspor, Dorukhan Toköz’ü kadrosuna kattı. Beşiktaş ve Trabzonspor formaları ile şampiyonluk yaşayan Dorukhan, son olarak Adana Demirspor’da forma giydi.

Anastasios Chatzigiovanis

Eyüpspor’un bir diğer transferi de Anastasios Chatzigiovanis… Yunan oyuncu  geride bıraktığımız iki sezonda Ankaragücü formasını terletmişti.

Transfer döneminde yaşanan hareketlilikten haberdar olmak için Mackolik’te Transfer Gündemi‘ni takip edin. Buraya tıklayarak Transfer Gündemi’ne erişebilirsiniz.