Futbol Hakkında Genel Haberler ve Yazılar

Hollanda çeyrek final biletini 3 golle aldı

EURO 2024 son 16 turunda Hollanda ile Romanya karşı karşıya geldi. Münih’te oynanan maç 3-0 Hollanda üstünlüğüyle sonuçlandı.

Mücadelede daha baskın oynayan Hollanda üstünlük golünü 20. dakikada buldu. Ronald Koeman’ın ekibi Cody Gakpo’nun golüyle soyunma odasına 1-0 önde gitti. Maçın etkili isimlerinden Gakpo 63. dakikada bir kez daha rakip fileleri bulsa da VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle gol sayılmadı.

83. dakikada Cody Gakpo şık bir asiste imza atarken oyuna sonradan giren Donyell Malen topu ağlara yolladı. Malen 90+3. dakikada bir kez daha sahneye çıktı ve sonucu belirledi.

Romanya karşısında sahadan 3-0’lık farklı galibiyetle ayrılan Hollanda adını çeyrek finale yazdırdı. EURO 2008’den bu yana ilk kez çeyrek finale yükselen Hollanda’nın rakibi, Avusturya – Türkiye maçının galibi olacak.

Hollanda turnuvada D Grubu’nu Avusturya ve Fransa’nın ardından üçüncü sırada bitirmişti. Turnuvaya veda eden Romanya ise tüm takımların 4 puan topladığı E Grubu’nu ilk sırada tamamlamıştı.