Futbol Haberleri

Nuri Şahin: Kendimi bu göreve adadım

Borussia Dortmund’da Teknik Direktör Nuri Şahin değerlendirmelerde bulundu.

Borussia Dortmund Teknik Direktörü Nuri Şahin, Sky Sports’un yaptığı röportajda soruları yanıtladı.

Geride kalan sezonun ardından teknik direktörlük görevine getirilen Nuri Şahin, “Elbette Borussia Dortmund’u çalıştırmak her teknik direktörün hayalidir. Son altı ayda kendimi tamamen bu göreve adadığımı ve en başından beri bu görevi istediğimi Edin Terzic biliyor. Kariyerime yardımcı antrenör görevinde devam etmek istemiyordum. Bu benim için önümüzdeki yıllarda devam edecek bir rol değil. Çünkü ben de Antalyaspor’da teknik direktördüm ve bu duyguyu biliyorum. Sanki bu yüzden bir gün tekrar teknik direktörlük görevini üstleneceğim ortadaydı.” dedi.

Borussia Dortmund’da yardımcı antrenörlük görevine getirilen eski takım arkadaşı Lukasz Piszczek hakkında da konuşan Şahin, “Hem kişisel hem de profesyonel olarak ona son derece güveniyorum. Piszczek ve ben 2015’ten beri analizlerimizi yapıyoruz. Bazen ben onun Polonya’da antrenörlük yaptığı takımı analiz ediyordum, o da Antalyaspor’u analiz ediyordu. Yardımcı antrenörlük görevi için sadece iki aday vardı ve bunlardan biri Lukasz Piszczek’ti. Yıllardır aramızda bir bağ var ve onun taktiksel olarak ne kadar iyi olduğunu, futbol hakkında ne düşündüğünü biliyorum. Bu yüzden onun burada olması benim için önemli.” ifadelerinde bulundu.

Niclas Füllkrug ve yeni transfer Serhou Guirassy’nin durumlarını değerlendiren genç teknik adam, “Füllkrug onun hakkında ne düşündüğümü biliyor. Yaz boyunca çok fazla temasımız oldu. Kendisi aynı zamanda Werder Bremen’de takım arkadaşımdı ve onun hakkında ne düşündüğümü biliyor. Mümkün olan en iyi takıma sahip olmak istiyoruz. Niclas Füllkrug ve Serhou Guirassy’nin benim planlamamda önemli bir rol oynamasını istiyorum. Guirassy, Füllkrug’dan, Moukoko’dan ve Adeyemi’den farklı tipte bir oyuncu. Guirassy takımımıza katıldığı için çok mutluyum, ligdeki en iyi oyunculardan biri.” dedi.

Emre Can’ın takım kaptanı olarak kalıp kalmayacağı sorusu üzerine “Açıkçası farklı bir planımız yok. 10-11 oyuncu tatildeyken kaptanlık meselesini konuşmanın bir manası yok. Pathum maçında, Julian Brandt’ı kaptan yaptım ancak bu kesinliği olan bir karar değil. Önce oyuncularımla konuşacağım, dürüst olmak gerekirse henüz kaptanlık konusunu açıklığa kavuşturmayı hiç düşünmedim.” cevabını verdi.