Futbol Haberleri

Fenerbahçe – Lugano: Muhtemel 11’ler

Fenerbahçe deplasmanda 4-3 mağlup ettiği Lugano karşısında tur için sahada.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda deplasmanda 4-3 kazandığı maçın rövanşında İsviçre’nin Lugano ekibini ağırlayacak.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanacak ve saat 20.00’de başlayacak müsabakayı, İngiltere Futbol Federasyonundan Robert Jones yönetecek.

Jones’in yardımcılıklarını aynı ülkeden Neil Davies ve Wade Smith yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Sam Barrott olacak. Maç Exxen’den canlı yayımlanacak.

Sarı-lacivertliler, her türlü galibiyet ve beraberlikte adını bir üst tura yazdıracak. Tek farklı mağlubiyet halinde uzatmalara gidecek müsabakada, 2 ve daha farklı yenilgi halinde ise turu Lugano geçecek.

Fenerbahçe turu geçerse Lille ile eşleşecek

Fenerbahçe, İsviçre temsilcisi Lugano’yu elemesi durumunda UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Fransa’nın Lille takımıyla karşılaşacak.

Organizasyonda 3. eleme turu ilk maçları, 6-7 Ağustos, rövanşlar ise 13 Ağustos tarihinde oynanacak.

Muhtemel 11’ler

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi-Samuel, Çağlar, Djiku, Ferdi, İsmail, Fred, Tadic, Szymanski, Oğuz, Dzeko

Lugano: Saipi, Brault-Guillard, Papadopoulos, El Wafi, Marques, Belhaj, Grgic, Mahou, Correia, Aliseda, Przybylko

Maç önü istatistikleri

  • İsviçre takımlarıyla oynadığı yedi Avrupa kupası maçının sadece birini kaybeden Fenerbahçe (4G 2B), tek yenilgisini gol atamadığı tek karşılaşmada Young Boys’a sahasında 1-0 mağlup olarak aldı (2010/11 Şampiyonlar Ligi ön eleme).
  • Fenerbahçe, Avrupa kupaları tarihinde ilk maçını deplasmanda kazandığı dokuz çift ayaklı eleme turunu da geçmeyi başardı. Lugano ise bu turnuvalarda ilk karşılaşmayı kaybettiği sekiz çift ayaklı eleme turunun hiçbirinde yoluna devam edemedi.
  • Bu turun ilk maçında Lugano’yu 4-3 mağlup eden Fenerbahçe’nin üst üste iki Şampiyonlar Ligi galibiyeti aldığı son süreç, 2008/09’da iki karşılaşmayı da kazandığı MTK Budapeşte ön eleme eşleşmesindeydi.
  • Bu eşleşmenin ilk ayağında Lugano filelerine üç gol gönderen Edin Dzeko (38 yaş 128 gün), Shabani Nonda’yı (32 yaş, 2009’da Galatasaray formasıyla) geride bırakarak Avrupa kupaları tarihinde bir Türk takımı formasıyla hat-trick yapan en yaşlı isim oldu.
  • Avrupa kupalarında oynadığı altı ön eleme maçının tamamını kazanan Jose Mourinho, bu galibiyetlerde toplam 21 gol sevinci yaşadı.