Futbol Haberleri

Mourinho’dan Saint-Maximin kararı

Sarı-lacivertli ekibin teknik direktörü Jose Mourinho, Lille karşısında başta Allan Saint-Maximin olmak üzere yeni transferlere forma vermeyi planlıyor.

Milliyet’in haberine göre Fenerbahçe’de artık tek gündem Lille maçı… Herkes salı günü oynanacak mücadeleye odaklandı. Jose Mourinho bu kez yeni transferlere şans verecek.

Portekizli çalıştırıcı özellikle Lugano maçında kanatlarda zaman zaman yaşanan sıkıntı nedeniyle bu kez Saint-Maximin’i sahaya sürecek.

Yenilere verilecek şansın yanında artık Rade Krunic’in üstü tamamen çizildi. Lugano ile oynanan ilk maçta 90 dakika görev yapan, rövanşta ise kötü performansının ve taraftar tepkisinin ardından oyundan alınan tecrübeli futbolcu ekstra bir durum olmadığı sürece yedek kulübesinde kalacak.

Krunic’in aksine sakatlıktan çok iyi dönen ve Lugano ile oynanan rövanş maçında mücadele ve fizik gücünden hiçbir şey kaybetmediğini gösteren İsmail Yüksek merkez orta sahada görev alacak.

Önce savunma

Lugano karşısında oynanan iki maçta yenilen 4 golün ardından Jose Mourinho’nun en büyük odak noktası savunma oldu. Lille ile olan eşleşmenin daha çetin geçeceğini düşünen Portekizli çalıştırıcı dün itibariyle başlanılan çalışmalarda defans oyuncularını sürekli uyardı.

Takım halinde ortaya konacak savunmanın önemli olduğunu düşünen tecrübeli çalıştırıcı salı gününe kadar oyuncularına bunu adeta ezberletecek ve maç boyunca ortaya konacak savunma oturacak.