Futbol Haberleri

Kızlar Sahada kız futbolcular ile olimpiyatlarda

2024 Paris Olimpiyatları kapsamında düzenlenen gençlik festivalinde, Kızlar Sahada ekibi 6 kız futbolcu ile Türkiye?yi temsil etti.

19-28 Temmuz 2024 tarihlerinde Fransa’nın Paris ve Lyon şehirlerinde gerçekleştirilen uluslararası gençlik festivali FESTIVAL24, 5 kıtadan 37 ülkeyi temsil eden 64 delegasyonun katılımıyla gerçekleşti.5000’den fazla genç sporla birlik mesajı vererek Olimpiyat heyecanını paylaştı.

Futbol sahalarından 2024 Paris Olimpiyatlarına

Türkiye’nin 6 farklı ilinden gelen kız futbolcular, Kızlar Sahada desteğiyle bu büyük festivale katılma fırsatı yakaladılar. 2 genç kadının liderliğinde Fransa’ya giden Kızlar Sahada ekibi, Fransa’nın iki büyük şehrini keşfetmenin yanı sıra 20’den fazla Olimpik ve Paralimpik spor branşını deneyimleme fırsatı buldu. Ayrıca, olimpiyat tarihinde bir ilke tanıklık ederek, Seine Nehri’nde düzenlenen 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Açılış Töreni’ni yerinde izleme şansı elde etti.

Festivalin Lyon’da düzenlenen açılış töreninde, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nın resmi dansının koreografı Mourad Merzouki’nin sahnelediği Beauséjour müzikali sergilendi. Katılımcılar bu dansı öğrenerek dünyanın dört bir yanından gelen diğer gençlerle birlikte dans etme fırsatı buldu. Kızlar Sahada marşı için özel olarak hazırlanan dans koreografisi de ilk kez festivalde sergilendi.

Kızlar Sahada ile Festival24’e katılma fırsatı yakalayan sporculardan Canset (17, Kayseri Kadın Futbol Kulübü) Fransa’daki deneyimini şöyle aktarıyor: “Lyon’da geçirdiğimiz 3 gün boyunca daha önce hiç denemediğim spor branşlarını deme fırsatı buldum. Birçok yeni arkadaş edindim ve hiç bilmediğim kültürlerle tanıştım. Paris’te geçirdiğim sürede ise olimpiyat heyecanını en derinden hissettim. Tarihi bir güne canlı olarak tanıklık etmek benim için inanılmaz bir deneyimdi.”

Fatma Gül (16, Şanlıurfa Gençlik ve Spor Kulübü) ise futbolun hayatına katkılarına dikkat çekiyor: “Futbol eskiden benim için sadece sokakta arkadaşlarımla oynamaktan keyif aldığım bir oyundu. Fakat bu oyunu ciddiye aldıkça bana kazandırabileceklerini gördüm. Futbol sayesinde Fransa’da 37 farklı ülkeden gelen yüzlerce insanla tanıştım. Artık futbol ile daha ileriye gidebileceğimi biliyorum.”

Kocaeli Kadın Futbol Kulübü’nden Ceydanaz (16), Adana Dostlar Spor Kulübü’nden Kayra (15), İstanbul Küçükçekmece Akdeniz Spor Kulübü’nden Nisa (17) ve Denizli Sultanlar Spor Kulübü’nden Zeynep (16) bu görkemli festivale katılan diğer kız futbolcular.