Futbol Haberleri

Beşiktaş – Antalyaspor: Muhtemel 11’ler

Beşiktaş, evinde oynayacağı ilk maçta Antalyaspor’u konuk edecek.

Trendyol Süper Lig’in 2. haftasında Beşiktaş, Antalyaspor’u konuk edecek. Tüpraş Stadı’nda oynanacak karşılaşma, saat 21.45’te başlayacak. Müsabakayı hakem Mehmet Türkmen yönetecek.

Siyah-beyazlı futbol takımı, bu sezon Dolmabahçe’de ilk kez taraftarıyla buluşacak.

Teknik direktör Giovanni van Bronckhorst’un yanı sıra yeni transferler Ciro Immobile, Rafa Silva, Gabriel Paulista, Can Keleş, Emirhan Topçu ve Cher Ndour, forma giymeleri halinde Tüpraş Stadı’nda ilk kez siyah-beyazlı taraftarların karşısına çıkacak.

Beşiktaş, ligin ilk haftasında Samsunspor’u deplasmanda 2-0 mağlup etti. Antalyaspor ise sahasında Göztepe ile 0-0 berabere kaldı.

57’nci maç

İki takım arasında ligdeki rekabet, 11 Eylül 1982’de İstanbul’da yapılan ve Beşiktaş’ın 6-0 üstünlüğüyle sonuçlanan maçla başladı.

Süper Lig’de oynanan 56 müsabakanın 35’ini siyah-beyazlı takım, 8’ini Antalyaspor kazandı. 13 mücadele ise beraberlikle tamamlandı. Söz konusu maçlarda Beşiktaş 116 kez fileleri havalandırırken, kırmızı-beyazlı ekip 53 gol kaydetti.

Beşiktaş sahasında üstün

Siyah-beyazlı ekip, iç sahada oynadığı müsabakalarda Antalyaspor’a kurduğu üstünlükle ön plana çıkıyor.

Beşiktaş, cezası sebebiyle biri Eskişehir’de olmak üzere Akdeniz temsilcisiyle ev sahibi takım ünvanıyla yaptığı 28 karşılaşmanın 18’inden galibiyetle ayrıldı. Bu maçların 4’ünü Antalyaspor kazanırken, 6’sı ise beraberlikle sonuçlandı.

Bu karşılaşmalarda siyah-beyazlılar 51 gol atarken, kırmızı-beyazlı takım ise 15 kez ağları sarstı.

Siyah-beyazlıların İstanbul’da 7 yıldır galibiyeti yok

Beşiktaş, Tüpraş Stadı’nda Antalyaspor ile oynadığı son 6 lig maçını kazanamadı.

Siyah-beyazlı takım, Akdeniz ekibine karşı Dolmabahçe’de son galibiyetini 13 Ağustos 2017’de 2-0’lık skorla elde etti. İki takım arasında Tüpraş Stadı’nda oynanan son 6 müsabakanın 3’ü beraberlikle sonuçlanırken, 3’ünden ise Antalyaspor galip ayrıldı.

Muhtemel 11’ler

Beşiktaş: Mert Günok, Necip Uysal, Colley, Emirhan, Al-Musrati, Fernandes, Rashica, Rafa Silva, Semih Kılıçsoy, Immobile

Antalyaspor: Piric, Veysel, Gerxhaliu, Kelven, Güray, Soner, Kaluzinski, Erdoğan, Van de Streek, Djenepo, Gaich

Maç Önü İstatistikleri

  • Antalyaspor ile oynadığı son iki Süper Lig maçını kaybeden ve bu rekabet tarihinde ilk kez üst üste iki yenilgi alan Beşiktaş, aynı sayıda mağlubiyeti daha önceki 17 karşılaşmada yaşamıştı (9G 6B).
  • Beşiktaş’a konuk olduğu son altı Süper Lig maçını kaybetmeyen Antalyaspor (3G 3B), kulüp tarihinde hiçbir deplasmanda daha uzun seri yakalayamadı. Siyah-beyazlı ekibe karşı daha uzun bir seri yaşayan son takım, Nisan 1978-Mart 1985 arasındaki üst üste sekiz ziyaretinde yenilgi almayan Trabzonspor’du.
  • Süper Lig’in son sekiz sezonunda çıktığı ilk iç saha maçlarının altısını kazanan Beşiktaş (2B), puan kayıplarını 2020/21’de Antalyaspor ve geçen sezon Pendikspor ile 1-1 berabere kalarak yaşadı.
  • 2024/25 Süper Lig sezonunun ilk haftasında Göztepe ile 0-0 berabere kalan Antalyaspor, iki golsüz eşitlikle açtığı 2013/14’ten bu yana hiçbir sezonunun ilk iki maçını gol atamadan geçmedi.
  • Süper Lig’in açılış haftasında Samsunspor’u 2-0 mağlup eden Beşiktaş, 1989/90’dan bu yana hiçbir sezonun ilk iki maçını gol yemeden kazanamadı.
  • İstanbul takımlarına konuk olduğu son iki Süper Lig maçını kaybeden Antalyaspor, bu deplasmanda üst üste üç yenilgi aldığı son süreci Mart-Eylül 2019 arasında yaşadı.
  • Beşiktaş’ın 2024 senesinde Süper Lig’de attığı 29 golün 15’inde Semih Kılıçsoy’un payı bulunuyor (10 gol & 5 asist).
  • Beşiktaş sol beki Arthur Masuaku’nun Süper Lig kariyerinde yaptığı yedi asistin altısında gol kafa vuruşuyla geldi. Siyah-beyazlı formayla ilk golünü Masuaku’nun asistiyle kaydeden Gabriel Paulista, top 10 lig kariyerindeki 10 golün sekizini kafa vuruşlarıyla buldu.
  • Antalyaspor forması giyen Güray Vural’ın 2010/11 sezonundan bu yana Süper Lig’de en fazla asist yaptığı iki rakibinden biri Beşiktaş (6; Galatasaray ile eşit).
  • Giovanni van Bronckhorst, 21’inci yüzyılda Nevio Scala (2000/01) ve Slaven Bilic’in (2013/14) ardından Beşiktaş’ın başında çıktığı ilk iki Süper Lig maçından galip ayrılan üçüncü yabancı teknik direktör olmak istiyor.