Cuma, Eylül 20, 2024
Futbol Hakkında Genel Haberler ve Yazılar

Başakşehir, İrlanda’da golsüz berabere kaldı

Başakşehir, UEFA Konferans Ligi play-off turu ilk maçında İrlanda’nın St. Patrick’s takımıyla karşı karşıya geldi. Mücadele golsüz eşitlikle sona erdi.

Başakşehir, UEFA Konferans Ligi play-off turu ilk maçında deplasmanda St. Patrick’s ile karşı karşıya geldi.

Temsilcimiz mücadelenin ilk yarısında oyun üstünlüğünü ele alan taraf olsa da bulduğu hücum fırsatlarını değerlendiremedi. St. Patrick’s de fileleri havalandırmazken soyunma odasına golsüz eşitlikle gidildi.

Maçın ikinci yarısında da gol sesi çıkmazken karşılaşma 0-0’lık eşitlikle sona erdi. Çağdaş Atan yönetiminde Avrupa kupalarında çıktığı 4 karşılaşmada da kazanan temsilcimiz 5. sınavında ise galibiyet serisini koruyamadı.

Rövanş maçı ise 28 Ağustos’ta İstanbul’da oynanacak.

Çağdaş Atan ile Avrupa’da 5. maç

Başakşehir, teknik direktör Çağdaş Atan yönetiminde Avrupa kupalarında 5. sınavını verdi.

Atan yönetiminde Avrupa’da oynadığı 4 maçı kazanan İstanbul ekibi, St. Patrick’s ile berabere kaldı ve galibiyet serisini sürdüremedi. Başakşehir bu karşılaşmalarda 13 gol atarken, kalesinde 1 gol gördü.

Turuncu-lacivertli ekip, Çağdaş Atan ile Avrupa kupalarında çıktığı ilk maçta San Marino ekibi La Fiorita’yı İstanbul’da 6-1 ve deplasmanda 4-0 mağlup etti.

Atan yönetiminde üçüncü maçına Gürcistan deplasmanında çıkan İstanbul ekibi, Iberia Tiflis’i 1-0, rövanşında da İstanbul’da 2-0 yendi.

Deplasmandaki 28. maç

Başakşehir, St. Patrick’s karşılaşmasıyla Avrupa kupalarında 28. deplasman maçına çıktı.

Turuncu-lacivertli ekip, rakip sahalarda çıktığı 28 müsabakada 9 galibiyet, 6 beraberlik ve 13 mağlubiyet yaşadı.

Deplasmandaki 29 maçta 37 gol atan Başakşehir, 47 kez de topu ağlarından çıkardı.

Al Amara devam edemedi

Karşılaşmanın hakemi Mohammed Al-Emara yaşadığı sakatlığın ardından 74. dakikada yerini mücadelenin 4. hakemi Peiman Simani’ye bıraktı.

Maçın kalan anlarında 32 yaşındaki hakem düdük çaldı.

?????Berat Özdemir ilk kez kadroda

UEFA listesine adı eklenen yeni transferlerden Berat Özdemir, 90+2. dakikada Berkay Özcan yerine oyuna dahil oldu.

26 yaşındaki oyuncu bu değişiklik ile Başakşehir formasını Avrupa kupalarında ilk kez giydi.

Maçtan dakikalar

20. dakikada Başakşehir’in sağ taraftan kullandığı kornerde savunmadan seken top, korneri kullanan Deniz’e geldi. Deniz Türüç’ün sağ çaprazdan sert şutunda, meşin yuvarlak kalecide kaldı.

31. dakika ev sahibi takım sol kanattan serbest vuruş kazandı. St. Patrick’s’in Forrester ile kullandığı serbest atışta altıpas önüne gelen topa Başakşehir’de Piatek ters bir kafa vuruşu yaptı. Köşeye giden topu kaleci Muhammed kornere çeldi.

İlk yarı golsüz sona erdi.

59. dakikada ev sahibi ekip gole yaklaştı. Sağ kanattan çalımlarla ilerleyen Leavy, ceza sahasına girer girmez şutunu attı, top yan direkten oyun alanına döndü. Ardından savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

83. dakikada gelişen Başakşehir atağında, Pelkas’ın indirdiği topla rakip yarı sahanın ortalarında buluşan Figueiredo, yaklaşık 25 metreden çok sert vurdu. Meşin yuvarlak yandan dışarıya çıktı.

Karşılaşma 0-0 sona erdi.