Cuma, Eylül 20, 2024
Futbol Hakkında Genel Haberler ve Yazılar

Galatasaray – Çaykur Rizespor: Muhtemel 11’ler

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Çaykur Rizespor’u konuk edecek.

RAMS Park’ta oynanacak ve saat 20.00’de başlayacak müsabakayı, hakem Arda Kardeşler yönetecek.

Ligde yaptığı 3 maçtan da galibiyetle ayrılan ve maç eksiği bulunan sarı-kırmızılı takım, topladığı 9 puanla Süper Lig’in 5. haftası öncesi lider Fenerbahçe’nin 1 puan gerisinde 2. sırada yer alıyor.

İlk 4 haftada 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşayan Çaykur Rizespor ise 4 puanla ligde 12. sırada yer alıyor.

Galatasaray’da iki eksik

Sarı-kırmızılı ekipte Mauro Icardi ve Hakim Ziyech, sakatlıkları sebebiyle Çaykur Rizespor karşısında forma giyemeyecek.

Adana Demirspor karşılaşmasında sakatlanan Mauro Icardi ve Fas Milli Takımı’nın Lesotho ile yaptığı mücadelede sakatlanan Hakim Ziyech, yarın oynanacak maçta görev alamayacak.

Victor Osimhen ve Ismail Jakobs, ilk maçlarına çıkabilir

Galatasaray’ın yeni transferleri Victor Osimhen ve Ismail Jakobs, yarın ilk kez sarı-kırmızılı formayı giyebilir.

Sarı-kırmızılı kulübün İtalyan ekibi Napoli’den kiralık olarak kadrosuna kattığı Victor Osimhen, teknik direktör Okan Buruk’un görev vermesi halinde ilk maçına yarın Çaykur Rizespor karşısında çıkacak.

Senegal Milli Takımı’nın Burundi ile oynadığı maçta sakatlanan Ismail Jakobs’un durumu ise maç saatinde belli olacak.

Ligdeki 3 maçında 9 gol kaydetti

Galatasaray, Süper Lig’de çıktığı 3 maçta 9 gol kaydetti.

Sarı-kırmızılılar, ligde çıktığı 3 karşılaşmada Atakaş Hatayspor’a ve TÜMOSAN Konyaspor’a ikişer, Adana Demirspor’a 5 gol attı.

6 resmi maçta 3 galibiyet aldı

Sarı-kırmızılılar, son 6 resmi müsabakada 3 kez sahadan galip ayrıldı.

Süper Lig’de Atakaş Hatayspor ile TÜMOSAN Konyaspor’u 2-1, Adana Demirspor’u da 5-1 yenen Galatasaray, Turkcell Süper Kupa’da Beşiktaş’a 5-0, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda ise İsviçre ekibi Young Boys’a 3-2 ve 1-0 mağlup oldu.

Resmi maçlarda kalesini gole kapatamadı

Galatasaray, bu sezon çıktığı 6 resmi maçta da kalesini gole kapatamadı.

Süper Kupa’da Beşiktaş’tan 5 gol yiyen sarı-kırmızılı ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda İsviçre temsilcisi Young Boys’a 3-2 ve 1-0’lık skorlarla mağlup oldu. Ayrıca Galatasaray, Atakaş Hatayspor, TÜMOSAN Konyaspor ve Adana Demirspor’dan da birer gol yedi.

Son 4 karşılaşmada Çaykur Rizespor’u mağlup etti

Galatasaray, Süper Lig’de Çaykur Rizespor’a karşı çıktığı son 4 maçı da kazandı.

Söz konusu müsabakalarda “Cimbom”, rakibini 6-2, 1-0, 4-2 ve 3-2’lik skorlarla mağlup etti.

Muhtemel 11’ler

Galatasaray’da Icardi ve Ziyech adele sakatlıkları yüzünden bu karşılaşmada görev alamayacaklar. Çaykur Rizespor’da ise Benhur Keser de sakatlığından dolayı forma şansı bulamayacak.

Galatasaray: Muslera, Jelert, Nelsson, Davinson, Berkan Kutlu, Torreira, Gabriel Sara, Yunus Akgün, Mertens, Barış Alper Yılmaz, Osimhen

Çaykur Rizespor: Grbic, Taha Şahin, Attila Mocsi, Alikulov, Hojer, Olawoyin, Papanikolaou, Akintola, Varesanovic, Minchev, Sowe

Maç Önü İstatistikleri
  • Çaykur Rizespor’dan iç sahada gol yediği 12 Süper Lig maçının altısında puan kaybeden Galatasaray (6G 4B 2M), galibiyetlerin ikisini son iki mücadelede aldı (6-4 & 4-2). Sarı-kırmızılıların, Rize temsilcisini konuk ettiği son üç lig karşılaşması toplam 21 gole sahne oldu (Galatasaray 2G-1G Çaykur Rizespor).
  • Galatasaray’a rakip olduğu son dört Süper Lig maçını kaybeden Çaykur Rizespor, bu rekabet tarihinde daha uzun bir mağlubiyet serisini sadece Eylül 1987-Ekim 2003 arasındaki dönemde yaşadı (9 maç).
  • Evinde oynadığı son dört Süper Lig maçında da gol yiyen Galatasaray (3G 1B), Okan Buruk yönetiminde daha uzun bir seriye sadece 2022/23’ün ilk yedi iç saha karşılaşmasında izin verdi.
  • Süper Lig tarihinde son şampiyon unvanlı takımlara konuk olduğu maçlarda galibiyet alamadan Çaykur Rizespor’dan (22 maç; 6B 16M) daha fazla karşılaşmaya çıkan tek ekip Konyaspor (23 maç). Rize temsilcisi bu mücadelelerde 49 gol yerken, fileleri sadece 16 kez havalandırabildi.
  • Bu sezon Süper Lig’de oynadığı ilk üç maçı kazanan Galatasaray, 2009/10’dan bu yana ilk kez bir lig sezonuna dörtte dört yaparak başlamayı hedefliyor. Okan Buruk bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılması durumunda, kulüp tarihinde Gündüz Kılıç (1960/61 & 1961/62), Mustafa Denizli (1987/88) ve Fatih Terim’in (1998/99) ardından bunu başaran dördüncü yerli teknik direktör olacak.
  • Süper Lig’de oynadığı son iki maçı gol atamadan kaybeden Çaykur Rizespor, lig tarihinde bu şekilde üst üste üç mağlubiyet aldığı tek dönemin ikinci karşılaşmasında Galatasaray’a 1-0 mağlup olmuştu (Ekim 2003).
  • Opta’nın detaylı veriye sahip olduğu 2014/15’ten bu yana topla en fazla oynadığı (%62.5) fakat en düşük pas isabet oranında kaldığı (%80.6) sezonu geçiren Galatasaray, aynı zamanda bu sezon rakiplerini en düşük pas yüzdesinde tutan takım konumunda (%69.5).
  • Şu anda Galatasaray kadrosunda bulunan oyuncular arasında bu sezon ligde iki gol atan tek isim olan Barış Alper Yılmaz’ın (2 gol), Süper Lig kariyerinde gol katkısı veremeden Çaykur Rizespor’dan (3 maç) daha fazla karşılaştığı iki takım bulunuyor: Hatayspor & Antalyaspor (5 maç).
  • Husniddin Alikulov (2 gol) ile birlikte bu sezon Süper Lig’de iki golde payı bulunan iki Çaykur Rizespor oyuncusundan biri olan Casper Hojer (2 asist), Galatasaray’a rakip olduğu son lig karşılaşmasında bir gol kaydetti (Mart 2024).
  • Okan Buruk’un Süper Lig kariyerinde yenilmediği meslektaşları arasında en fazla maçta karşılaştığı isim İlhan Palut (4G 1B). Buruk da Palut’un mağlup edemeden en fazla Süper Lig mücadelesinde rakip olduğu çalıştırıcı konumunda (1B 4M).