Perşembe, Eylül 19, 2024
Futbol Hakkında Genel Haberler ve Yazılar

Derbide kazanan yok

Trabzonspor ile Beşiktaş’ı karşı karşıya getiren derbi 1-1 tamamlandı. Ev sahibi ekip mücadelenin büyük bölümünü 10 kişi oynadı.

Trendyol Süper Lig’in 5. haftasındaki derbi mücadelesinde Trabzonspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi.

Papara Park’ta oynanan mücadelenin 13. dakikasında Edin Visca, Rafa Silva’ya yaptığı faulün ardından direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 17. dakikada ev sahibi, Okay Yokuşlu’nun kafa vuruşuyla öne geçti. Oyun üstünlüğünü eline alan Beşiktaş, 39. dakikada Gedson Fernandes ile skoru eşitledi. İlk yarı 1-1 sona erdi.

İkinci yarıda Beşiktaş üstün bir oyun sergilese de Uğurcan Çakır kurtarışlarıyla kalesini gole kapattı. Taraflar skoru değiştiremeyince mücadele 1-1 eşitlikle sona erdi.

Bordo-mavililerde Cihan Çanak, son dakikalarda yaşadığı sakatlık nedeniyle oyuna devam edemedi. Oyundan sedyeyle çıkan Çanak’ın yerine Ozan Tufan oyuna girdi.

Bu sonuçla Beşiktaş puanını 10’a, Trabzonspor ise 3’e çıkardı.

Süper Lig’in bir sonraki haftasında Beşiktaş sahasında Eyüpspor’u ağırlayacak. Trabzonspor ise Gaziantep FK deplasmanına konuk olacak.

Şenol Güneş 11 yıl sonra Trabzonspor kulübesinde

Beşinci kez Trabzonspor’a teknik direktör olarak imza atan Şenol Güneş, 11 yıl sonra bordo-mavililerin başında maça çıktı.  
 

Joao Mario ve Banza ilk kez forma giydi

Trabzonspor’da Simon Banza ile Beşiktaş’ta Joao Mario, ilk kez takımlarının formasını giydi. İlk 11’de maça başlayan iki oyuncu da 90 dakika sahada kaldı.

Maçtan dakikalar

13. dakikada Beşiktaşlı Rafa Silva, rakibi Edin Visca ile girdiği mücadelede yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi Ali Şansalan, VAR incelemesi sonrasında Edin Visca’yı doğrudan kırmızı kartla oyundan ihraç etti.

17. dakikada Trabzonspor 1-0 öne geçti. Enis Bardhi’nin kullandığı serbest atışta, ceza sahasında Okay Yokuşlu kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

37. dakikada Rafa Silva’nın ceza sahası içinden çektiği şutta, kaleci Uğurcan Çakır topa sahip oldu.

39. dakikada Beşiktaş beraberliği yakaladı. Sol kanattan Rafa Silva ile verkaç yaparak ceza sahasına giren Svensson’un pasıyla topla buluşan Gedson Fernandes, meşin yuvarlağı filelere yolladı: 1-1

45+6. dakikada Joao Mario’nun ceza sahası dışından çektiği şutta, kalecisi Uğurcan Çakır topu kornere çeldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 berabere tamamlandı.

60. dakikada Masuaku’nun pasıyla ceza sazında topla buluşan Rafa Silva’nın gelişine yaptığı vuruşta, kaleci Uğurcan Çakır gole izin vermedi.

Karşılaşma 1-1 berabere tamamlandı.