Cuma, Eylül 20, 2024
Futbol Hakkında Genel Haberler ve Yazılar

Belgrad’da Türk gecesi

Benfica, Kızılyıldız deplasmanından 2-1’lik skorla galip ayrıldı. Portekiz ekibinin gollerini Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü kaydetti.

UEFA Şampiyonlar Ligi ilk hafta maçında Benfica, Kızılyıldız’a konuk oldu. Mücadele konuk ekibin 2-1’lik üstünlüğüyle tamamlandı.

Belgrad kentindeki Rajko Mitic Stadyumu’nda oynanan mücadelenin gol perdesini 9. dakikada Kerem Aktürkoğlu açtı. Oyun üstünlüğünü eline alan Benfica, 29. dakikada Orkun Kökçü’nün harika frikik golüyle farkı 2’ye çıkardı. İlk yarıda başka gol olmadı.

İkinci yarıda daha etkili bir oyun ortaya koyan ev sahibi, 86. dakikada Milson ile farkı 1’e indirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Benfica sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü böylece yabancı bir ekibin formasıyla bir Şampiyonlar Ligi maçında gol atan ilk Türk takım arkadaşları oldu. 

Şampiyonlar Ligi’nin bir sonraki haftasında Benfica evinde Atletico Madrid’i ağırlayacak. Kızılyıldız ise Inter’e konuk olacak.

Leverkusen ilk yarıda işi bitirdi

19:45 seansının diğer maçında Bayer Leverkusen, Feyenoord’u deplasmanda 4-0 mağlup etti.

De Kuip Stadyumu’nda oynanan mücadelede Alman ekibinin gollerini 5 ve 36. dakikalarda Wirtz,  30. dakikada Grimaldo ve 44. dakikada Wellenreuther (KK) kaydetti. 

Şampiyonlar Ligi’nin bir sonraki haftasında Xabi Alonso’nun ekibi evinde Milan ile oynayacak. Feyenoord ise Girona’ya konuk olacak.