Pazar, Eylül 22, 2024
Futbol Hakkında Genel Haberler ve Yazılar

Beşiktaş – Eyüpspor: Muhtemel 11’ler

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında ikas Eyüpspor’u konuk edecek.

Tüpraş Stadı’nda oynanacak karşılaşma, saat 20.00’de başlayacak. Müsabakayı hakem Zorbay Küçük yönetecek. 

Mücadele beIN Sports 1 ve TOD platformunda canlı yayınlanacak.

Ligde oynadığı 4 maçta 3 galibiyet ve 1 beraberlik yaşayan Beşiktaş, haftaya 10 puanla 3. sırada girdi. Süper Lig’in yeni ekiplerinden ikas Eyüpspor ise oynadığı 5 mücadelenin 2’sini kazandı, 3’ünden beraberlikle ayrıldı. Eflatun-sarılılar, 9 puanla 5. basamakta yer aldı.

Beşiktaş, geçen sezon Türkiye Kupası 5. turunda oynanan müsabakada Eyüpspor’u 4-0 mağlup etmişti.

Muhtemel 11’ler

Beşiktaş’ta Necip Uysal dışında eksik bulunmuyor. Konuk ekipte ise Taşkın İlter ve Emre Mor takımını yalnız bırakacak. Recep Niyaz’ın durumu ise şüpheli.

Beşiktaş: Mert Günok, Svensson, Paulista, Uduokhai, Masuaku, Al Musrati, Gedson, Rafa Silva, Joao Mario, Semih Kılıçsoy, Immobile

Eyüpspor: Berke Özer, Dubois, Robin Yalçın, Claro, Caner Erkin, Melih Kabasakal, Midtsjö, Saiz, Emre Akbaba, Ahmed Kutucu, Thiam 

Maç Önü İstatistikleri

  • Eyüpspor, Beşiktaş’ın Süper Lig tarihinde karşılaştığı 75’inci takım olacak. Siyah-beyazlılar, bugüne kadar rakip olduğu 74 takım arasında sadece Pendikspor’u mağlup edemedi (1B 1M).
  • İstanbul takımlarını konuk ettiği son dört Süper Lig maçının üçünü kaybeden Beşiktaş (1G), daha önceki 41 karşılaşmada aldığı mağlubiyet sayısını eşitledi (25G 13B 3M).
  • Süper Lig’de ilk kez bu sezon boy gösteren Eyüpspor, ilk beş haftada mağlubiyet almadı (2G 3B). Lig tarihinde çıktığı ilk altı maçı kaybetmeyen üç takım da bunu Süper Lig’in ilk sezonu olan 1959’da başardı (Fenerbahçe, Galatasaray & İzmirspor).
  • Süper Lig’e o sezon yükselen takımları konuk ettiği son 27 maçın 21’ini kazanan Beşiktaş (4B 2M), bu galibiyetlerde toplam 72 gol sevinci yaşadı (ortalama 3.4).
  • Eyüpspor bu sezon Süper Lig’de çıktığı beş maçın üçünde ilk golü atan taraftı ancak bu karşılaşmaların ikisinden beraberlikle ayrıldı ve 4 puan kaybetti. Beşiktaş ise aynı süreçte dört karşılaşmanın ikisinde 1-0 geri düştü ancak mağlubiyet almadı (1G 1B).
  • Evinde oynadığı son iki Süper Lig maçını kazanan Beşiktaş, aynı teknik direktör yönetiminde üst üste 3+ iç saha galibiyeti aldığı son süreci Mart-Mayıs 2023 arasında Şenol Güneş ile yaşadı (4G; hükmen sonuçlar hariç).
  • Beşiktaş forması giyen Gedson Fernandes’in kariyerinde çalıştığı teknik direktörler arasında, yönetiminde en fazla gol attığı isim Giovanni van Bronckhorst (7 maçta 5 gol).
  • Geçen sezondan bu yana Süper Lig ve 1. Lig’de Kerem Aktürkoğlu ile birlikte en fazla golde payı bulunan iki Türk oyuncudan biri olan Ahmed Kutucu (15 gol & 7 asist), Eyüpspor’un bu sezon attığı sekiz golün yarısına doğrudan katkı sağladı (1 gol & 3 asist).
  • Giovanni van Bronckhorst, Nevio Scala’dan (2000/01) bu yana Beşiktaş’ın başında iç sahada görev yaptığı ilk üç Süper Lig maçını kazanan ilk yabancı teknik direktör olmak istiyor.
  • Teknik direktör olarak Beşiktaş’a ilk kez rakip olmaya hazırlanan Arda Turan, futbolculuk kariyerinde siyah-beyazlı ekibe konuk olduğu sekiz Süper Lig maçını da kazanamadı (2B 6M).