Pazar, Eylül 22, 2024
Futbol Hakkında Genel Haberler ve Yazılar

Kerem: Transferim çok hızlı gelişti

Transfer döneminin son günü Benfica’ya imza atan Kerem Aktürkoğlu, Portekiz ekibinde yaşadıklarını anlattı.

Kerem Aktürkoğlu, Benfica’nın YouTube kanalına röportaj verdi. A Milli Takım’dan arkadaşı Orkun Kökçü ile konuşan Kerem, transfer sürecini ve Benfica’da yaşadığı ilk günleri anlattı.

Kerem’in sözlerinden satırbaşları şöyle; 

‘Ellerim ayaklarım tutmuyordu’

“Transfer sürecim çok hızlı gelişti. 00:00’dan önce Portekiz’de olmam lazımdı, 23:45’te Portekiz’e indik. Hemen 15 dakikalık süreç içinde imzaları attım. Havalimanında 15-20 dakika bekledik, ‘Resmi olarak Benfica’nın oyuncususun’ haberi geldi. O sürede transfer gerçekleşmeyecek kaygısıyla ellerim ayaklarım tutmuyordu. Çünkü toplamda 10-12 saatlik bir süreçti ve 5 saat sadece uçuşum sürdü.”

‘Burada aile ortamı var’

“Takımda senin (Orkun Kökçü) ve Zeki Amdouni’nin olması ve Türkçe konuşmamız beni rahatlatıyor. Konfor alanının dışına çıkınca insan zorlanıyor. Ama burada gerçekten aile ortamı var. Herkes beni burada sıcak karşıladı. Bana güvendiklerini hissettirdikleri için kendimi rahat hissediyorum.”

‘İlk maçta gururlandım’

“İlk maç inanılmazdı. Benfica’nın maçlarını izleyince kartalın statta uçuşu çok etkiliyordu beni. İlk maça çıkarken stadyumda ışıklar kapandı, her yer kırmızı oldu, orada tüylerim diken diken oldu. Oyundan çıktıktan sonra da tüm stadın ayakta alkışlaması gururumu okşadı. Babam da tribündeydi, o da çok etkilenip gururlandı.”