Pazar, Eylül 22, 2024
Futbol Hakkında Genel Haberler ve Yazılar

Şenol Güneş’ten kadro değişimi

Ligde henüz galibiyet alamayan Trabzonspor’da kadroda önemli değişiklikler bekleniyor.

Süper Lig’in 6. haftasında Gaziantep deplasmanına çıkacak olan Trabzonspor, hazırlıklarını sürdürüyor. Şenol Güneş ile yeni bir sayfa açan bordo-mavili ekipte ilk 11’de değişiklikler yapılacak.

Fanatik’in haberine göre, Kayserispor’la oynanan erteleme maçında forma giyemeyen yeni transferlerden Simon Banza, Muhammed Cham ve Serdar Saatçi’nin Gaziantep’te ilk 11’de başlaması bekleniyor. 

Savic sakat olduğu için stoperde Serdar ilk maçını oynayacak. Forvette Banza geri dönecek. 10 numara pozisyonunda ise Bardhi yerine Cham önde gözüküyor. Güneş, Kayseri karşılaşmasının ikinci yarısında oyuna girdikten sonra fark yaratan Nwakaeme’yi de tam hazır olmamasına rağmen ilk 11’de başlatmayı planlıyor.

Abdullah Avcı’nın sıklıkla stoperde oynattığı Batista Mendy, son Kayserispor maçında Savic sakatlandıktan sonra oyun içinde savunmaya geçmişti. Teknik direktör Şenol Güneş, mecbur kalmadıkça genç yıldızı stoperde başlatmayı düşünmüyor. Mendy’nin orta sahadaki performansını daha da artırmayı planlayan tecrübeli hoca, oyuncusundan sorumluluk almasını istiyor. Mendy’nin iyi seviyede pas kalitesi, mücadele gücü ve oyun görüşüne sahip olduğunu düşünen Trabzonspor’un hocası, Gaziantep FK deplasmanında Fransız yıldıza orta sahanın liderliğini verecek. Mendy’nin partneri ise yine Okay Yokuşlu olacak.