Cumartesi, Ekim 5, 2024
Futbol Hakkında Genel Haberler ve Yazılar

Raphael Varane futbolu bıraktığını açıkladı

31 yaşındaki tecrübeli futbolcu Raphael Varane emekliliğini açıkladı.

Como ile çıktığı ilk karşılaşmada sakatlık yaşayan Raphael Varane futbolu bıraktığını açıkladı.

Manchester United ile sözleşmesi sona eren Fransız futbolcu geride kalan yaz transfer döneminde Serie A’nın yeni ekiplerinden Como’ya imza atmıştı.

31 yaşındaki oyuncu İtalyan ekibi ile ilk maçına 11 Ağustos’ta Sampdoria karşısında çıkmış ancak 23. dakikada yaşadığı sakatlığın ardından oyuna devam edememişti.

Tecrübeli futbolcu sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada futbolu bıraktığını ifade etti.

Varane yaptığı açıklamada, “Her güzel şeyin bir sonu vardır derler.

Kariyerimde birçok zorluğa göğüs gerdim, bu durumla defalarca kez karşılaştım, neredeyse hepsinin imkansız olması gerekiyordu. İnanılmaz duygular, özel anlar ve ömür boyu sürecek anılar. Bu anları düşünürken, hepimizin sevdiği oyundan emekli olduğumu duyurmaktan büyük bir gurur ve tatmin duygusu duyuyorum.

Kendimi en yüksek standartlara bağlı tutuyorum, sadece oyuna tutunmakla kalmayıp güçlü bir şekilde çıkmak istiyorum. Kalbinizi ve içgüdülerinizi dinlemek büyük bir cesaret dozu gerektirir. Arzu ve ihtiyaçlar iki farklı şeydir. Binlerce kez düştüm ve kalktım.

Kendim, kulüplerim, ülkem, takım arkadaşlarım ve oynadığım her takımın taraftarları için savaşmayı sevdim. Lens’ten Madrid’e, Manchester’a ve milli takımımız için oynamaya. Her rozeti sahip olduğum her şeyle savundum ve yolculuğun her dakikasını sevdim. En üst seviyedeki oyun heyecan verici bir deneyimdir. Vücudunuzun ve zihninizin her seviyesini test eder. Yaşadığımız duyguları başka hiçbir yerde bulamazsınız. Sporcular olarak asla tatmin olmayız, başarıyı asla kabul etmeyiz. Bu bizim doğamız ve bizi besleyen şeydir.

Pişman değilim, hiçbir şeyi değiştirmem. Hayal edebileceğimden bile fazlasını kazandım, ancak övgüler ve kupaların ötesinde, ne olursa olsun samimi olma prensiplerime bağlı kaldığım ve her yeri bulduğumdan daha iyi bir şekilde terk etmeye çalıştığım için gururluyum. Umarım hepinizi gururlandırmışımdır.

Ve böylece, sahanın dışında yeni bir hayat başlıyor. Como’da kalacağım. Sadece kramponlarımı kullanmadan. Yakında daha fazlasını paylaşmayı dört gözle beklediğim bir şey.

Şimdilik, oynadığım her kulübün taraftarlarına, takım arkadaşlarıma, koçlarıma ve personelime… kalbimin derinliklerinden, bu yolculuğu en çılgın hayallerimin bile öngörebileceğinden daha özel hale getirdiğiniz için teşekkür ederim.

Teşekkürler, futbol.

Sevgiyle, Rapha” dedi.

Real Madrid formasıyla 4 kez Şampiyonlar Ligi, 4 kez FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 3 kez LaLiga, 3 kez İspanya Süper Kupa ve 1 kez İspanya Kupası kazanan Varane, 2018 Dünya Kupası ve 2021 Uluslar Ligi’nde zafere ulaşan Fransa Milli Takımı’nın da önemli parçalarından biri olmuştu. 

Öte yandan tecrübeli savunmacı, 2023 İngiltere Lig Kupası ve 2024 FA Cup’ı kazanan Manchester United’ın da önemli isimlerindendi.