Futbol Hakkında Genel Haberler ve Yazılar

Galatasaray – Alanyaspor: Muhtemel 11’ler

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında Corendon Alanyaspor’u konuk edecek.

RAMS Park’ta saat 19.00’da başlayacak maçı, hakem Mehmet Türkmen yönetecek. Mücadele beIN Sports 1 ve TOD dijital platformundan canlı yayınlanacak.

Süper Lig’de çıktığı 7 maçtan 6 galibiyet ve 1 beraberlikle ayrılan sarı-kırmızılı takım, 19 puanla liderlik koltuğuna oturuyor.

Ligde 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşayan Corendon Alanyaspor’un ise 9 puanı bulunuyor.

Ligde 7 maçta 23 gol kaydetti

Galatasaray, Süper Lig’de çıktığı 7 maçta 23 kez fileleri havalandırdı.

Sarı-kırmızılılar, Atakaş Hatayspor ile TÜMOSAN Konyaspor’a 2’şer, Adana Demirspor ile Çaykur Rizespor’a 5’er, Gaziantep FK, Fenerbahçe ile Kasımpaşa’ya da 3’er gol attı.

Galatasaray, ligde şu anda en fazla gol atan takım konumunda bulunuyor.

Galatasaray 11 maçta kalesini gole kapatamadı

Galatasaray, bu sezon oynadığı 12 resmi maçın 11’inde kalesini gole kapatamadı.

Süper Kupa’da Beşiktaş’tan 5 gol yiyen sarı-kırmızılı ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda İsviçre temsilcisi Young Boys’a 3-2 ve 1-0’lık skorlarla mağlup oldu. UEFA Avrupa Ligi’nde PAOK maçında 1, RFS karşılaşmasında da 2 kez topu ağlarında gören “Cimbom”, Süper Lig’de ise Atakaş Hatayspor, TÜMOSAN Konyaspor, Adana Demirspor, Gazinatep FK ve Fenerbahçe’den 1’er gol, Kasımpaşa’dan da 3 gol yedi.

Galatasaray, bu sezon sadece Süper Lig’in 5. haftasındaki Çaykur Rizespor maçında kalesini gole kapatabildi.

İki takım arasındaki 17. randevu

Galatasaray ile Alanyaspor, Süper Lig’de 17. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında 2016-2017 sezonunda başlayan rekabette sarı-kırmızılılar 10, turuncu-yeşilliler ise 3 kez kazandı. Üç müsabaka ise berabere sonuçlandı.

Geride kalan 16 maçta sarı-kırmızılı takımın 39 golüne, Alanya ekibi 17 golle karşılık verdi.

İstanbul’daki maçlar

Galatasaray, RAMS Park’ta Alanyaspor’u konuk ettiği maçlarda rakibine üstünlük kurdu.

Seyrantepe’deki 8 maçın 5’ini ev sahibi takım kazanırken, 2 karşılaşma ise turuncu-yeşilli takımın üstünlüğüyle sona erdi. Bir mücadelede ise taraflar sahadan eşitlikle ayrıldı.

İstanbul’daki karşılaşmalarda Galatasaray 21 kez fileleri havalandırırken, Akdeniz temsilcisi 6 gol atabildi.

En farklı galibiyetler

Galatasaray, Alanyaspor karşısında en farklı galibiyetini 2018-2019 sezonunda İstanbul’da oynanan maçta 6-0’lık skorla elde etti.

Alanyaspor’un ise rekabetteki en farklı galibiyeti 2019-2020 sezonunda Alanya’da yapılan maçta 4-1’lik skorla oldu.

Muhtemel 11’ler

Galatasaray’da Osimhen ve Sallai sakatlıkları nedeniyle karşılaşmada forma giyemeyecek. Alanyaspor’da ise Furkan Bayır ve Ui-jo ise takımı yalnız bırakacak isimler. 

Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Jakobs, Torreira, Sara, Mertens, Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün, Icardi

Alanyaspor: Ertuğrul Taşkıran, Hadergjonaj, Lima, Aliti, Balkovec, Makouta, Richard, Augusto, Janvier, Yusuf Özdemir, Cordova

Maç Önü İstatistikleri

  • Alanyaspor’u konuk ettiği ilk dört Süper Lig maçını kazanan Galatasaray, daha sonraki dört karşılaşmadaki tek galibiyetini geçen sezon aldı (2B 1M).
  • Eylül 2021’de Galatasaray’ı deplasmanda 1-0 mağlup ettiği Süper Lig maçından bu yana sarı-kırmızılı rakibi karşısında galibiyet alamayan Alanyaspor (2B 3M), son üç karşılaşmayı dörder gol yiyerek kaybetti.
  • Evinde oynadığı son Süper Lig maçında Kasımpaşa ile 3-3 berabere kalan Galatasaray, lig tarihinde ikinci kez üç farkla öne geçtiği bir iç saha maçında puan kaybetti (4-4 vs Fenerbahçe; Haziran 1983). Sarı-kırmızılılar, Okan Buruk yönetiminde üst üste iki iç saha karşılaşmasında puan kaybı yaşamadı (41 maç).
  • Süper Lig’de çıktığı son üç maçta gol yemeyen Alanyaspor (2G 1B), en üst lig tarihinde üst üste dört gole kapama yaptığı bir seri yakalayamadı.
  • Süper Lig’deki son 26 maçının 24’ünü kazanan Galatasaray (1B 1M), bu süreçte galip gelemediği iki karşılaşmayı da iç sahada oynadı (3-3 vs Kasımpaşa & 0-1 vs Fenerbahçe).
  • İstanbul takımlarıyla oynadığı son iki Süper Lig maçını kaybeden Alanyaspor (2-4 vs İstanbul Başakşehir & 0-3 vs Fenerbahçe), bu şekilde üst üste üç yenilgi aldığı son süreci Ağustos-Eylül 2022 arasında yaşadı.
  • Galatasaray’ın Süper Lig’de Alanyaspor’a attığı son 14 golün yarısında Mauro Icardi’nin payı bulunuyor (4 gol & 3 asist). Icardi, Süper Lig kariyerinde en fazla gol katkısı sağladığı rakibi olan Alanyaspor’a (7) karşı sahada kaldığı her 43 dakikada bir golde pay sahibi oldu (303 dakika).
  • Süper Lig’de çıktığı üç maçta dört golde pay sahibi olan Victor Osimhen (2 gol & 2 asist), üst üste dört karşılaşmada gol katkısı sağladığı son seriyi Eylül-Kasım 2023 arasında Napoli formasıyla yakaladı.
  • Bu sezon Süper Lig’de çıktığı beş maçta dört golde pay sahibi olan Loide Augusto, ilk yedi haftada en fazla asist yapan isimdi (4). Angolalı oyuncu, 2023/24’ün tamamında görev yaptığı 26 karşılaşmada ulaştığı gol katkısı sayısını şimiden eşitlemek istiyor (2 gol & 3 asist).
  • Okan Buruk’un Süper Lig kariyerinde puan kaybetmediği teknik direktörler arasında en fazla karşılaştığı meslektaşı, rakip olduğu dört maçta da mağlup ettiği Fatih Tekke.