Futbol Hakkında Genel Haberler ve Yazılar

Gaziantep FK – Beşiktaş: Muhtemel 11’ler

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında Gaziantep FK’nin konuğu olacak.

Gaziantep Stadı’nda oynanacak mücadele saat 19.00’da başlayacak. Mücadeleyi Muhammet Ali Metoğlu yönetecek.

Hafta içinde Alman ekibi Eintracht Frankfurt’a UEFA Avrupa Ligi’nde 3-1 yenilen siyah-beyazlı ekip, Gaziantep deplasmanında namağlup ünvanını korumaya çalışacak.

Ligde çıktığı 6 maçta 5 galibiyet ve bir beraberlik yaşayan siyah-beyazlı takım, 16 puan topladı.

Ligde çıktığı 6 maçta bir galibiyet, bir beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşayan Gaziantep FK’nin 4 puanı bulunuyor. Bu maçlarda rakip fileleri 6 kez havalandıran kırmızı-siyahlı ekip, kalesinde ise 10 gole engel olamadı.

Tek puan kaybı deplasmanda

Sezona üst üste galibiyetlerle başlayan Beşiktaş, ligdeki tek puan kaybını deplasmanda yaşadı.

Siyah-beyazlı takım, ligde Samsunspor ve Kayserispor deplasmanlarından galibiyetle dönerken, Trabzonspor’a konuk olduğu maçta ise rakibiyle 1-1 berabere kaldı.

Masuaku’nun cezası bitti

Beşiktaş’ta kart cezası nedeniyle Kayserispor’la oynanan maçta görev yapamayan Arthur Masuaku, Gaziantep deplasmanında kadrodaki yerini alacak.

Muhtemel 11’ler

Siyah-beyazlılarda Al Musrati, Necip Uysal ve Ersin Destanoğlu sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek. Ev sahibinde ise Bitok ve Eren Erdoğan takımını yalnız bırakacak isimler.

Gaziantep FK: Dioudis, Ömürcan Artan, Arda Kızıldağ, Viana, Saborit, Furkan Soyalp, N’Diaye, Mustafa Eskihellaç, Sorecu, Maxim, Okereke

Beşiktaş: Mert Günok, Svensson, Paulista, Uduokhai, Masuaku, Ndour, Gedson Fernandes, Rafa Silva, Rashica, Joao Mario, Immobile

Maç Önü İstatistikleri

  • Beşiktaş ile oynadığı son Süper Lig maçını iç sahada 2-0 kazanan Gaziantep FK, bugüne kadar siyah-beyazlıları üst üste iki kez mağlup edemedi.
  • Gaziantep FK deplasmanında oynadığı yedi resmi maçın sadece birini kazanabilen Beşiktaş (2B 4M), tek galibiyetini Mart 2011’deki Türkiye Kupası karşılaşmasında aldı (3-0).
  • Gaziantep FK’nın Süper Lig tarihinde iç saha mağlubiyeti almadığı takımlar arasında en fazla konuk ettiği iki rakibinden biri Beşiktaş (3G 2B; Antalyaspor ile eşit). Beşiktaş’ın en üst lig tarihinde deplasman galibiyeti alamadığı takımlar arasında en fazla konuk olduğu rakibi Gaziantep FK (2B 3M).
  • Evinde oynadığı son iki Süper Lig maçında gol atamayan Gaziantep FK (1B 1M), en üst ligde üst üste üç iç saha karşılaşmasını boş geçtiği bir süreç yaşamadı (hükmen sonuçlar hariç).
  • Bu sezon çıktığı altı Süper Lig maçında 16 puan toplayan Beşiktaş (5G 1B), lig tarihinde sadece 1991/92 (Gordon Milne) ve 2003/04’ün (Mircea Lucescu) ilk yedi karşılaşmasında 19 puana ulaşabildi.
  • İstanbul takımlarıyla oynadığı son iki Süper Lig maçını kaybeden Gaziantep FK, daha önceki 10 karşılaşmada aldığı mağlubiyet sayısını eşitleme tehlikesi yaşıyor (6G 1B 3M).
  • Bu sezon deplasmanda oynadığı üç Süper Lig maçının ikisini kazanan Beşiktaş (1B), daha önceki dokuz dış saha karşılaşmasında aldığı galibiyet sayısını geride bıraktı (1G 3B 5M). Siyah-beyazlılar, ilk dört deplasman maçından üç galibiyet çıkardığı son sezonu 2016/17’de yaşadı (3G 1B).
  • Gaziantep FK forması giyen Alexandru Maxim’in Süper Lig kariyerinde gol atamadığı takımlar arasında Beşiktaş’tan (7 maç) daha fazla karşılaştığı tek rakibi Antalyaspor (9 maç).
  • Bu sezon çıktığı 10 resmi maçta altı gol atan Gedson Fernandes, Beşiktaş forması giydiği daha önceki iki sezonun toplamında ulaştığı sayıyı şimdiden yakaladı (81 maçta 6 gol).
  • Süper Lig’de çıktığı altı maçta altı gol atan Ciro Immobile, Opta’nın detaylı veriye sahip olduğu 2007/08’den bu yana Beşiktaş formasıyla bu gol sayısına en hızlı ulaşan isim oldu. Ligde görev yaptığı ilk yedi karşılaşmada yedi gole ulaşan son oyuncu ise Adis Jahovic (Ekim 2017).