Cuma, Eylül 20, 2024
Futbol Hakkında Genel Haberler ve Yazılar

Spor yazarlarının şampiyonluk yarışı yorumları

Trendyol Süper Lig’de aynı gün ve saatte başlayan 36. hafta maçları oynandı.

Galatasaray, Fatih Karagümrük’ü 3-2 yenerken Fenerbahçe ise Kayserispor’u 3-0’la geçti ve derbi öncesi 6 puan fark devam etti.

Spor yazarlarının maçlara ve şampiyonluk yarışına dair görüşleri…

Engin Kehale – Hürriyet

Djiku’ya birkaç cümle gerekir. İsmail Kartal’ın, adaşının yokluğunda o bölgede bir kumandana ihtiyacı vardı. Hani Krunic’in altını hiç dolduramadığı o rol. Ganalı, bulunduğu bölgeye o kadar hükmeden bir oyun oynadı ki “birkaç maç daha denenir miydi?” soru işaretleriyle sezonu tamamlıyor. Sarı lacivertliler için sezonun en acı yanı, bir mucize olmazsa geçen sezonun bir anlamda kopyasının yaşanmış olması. Burada tabi ki Galatasaray’ın iki sezonda da olağanüstü serilerinin payı büyük. Aslında gayet başarılı olan performans, kırılma anlarında o eşiğin geçilememesiyle hatırlanacak.

Cem Dizdar – Fanatik

Maç başlamadan İsmail Kartal’ın saha içine gelerek ‘çocukça yaptığı’ motivasyon konuşmasına şahit olduk. Muhtemelen takımın yarısından fazlası ne söylediğini anlamamıştır ama teknik adamlarının vücut dilinden hadisenin hayli ciddi olduğu sonucunu çıkarmış olmalılar! Şampiyonluk için ipler zaten ellerinde değildi. Onlar da tadını çıkarmaya çalıştı. Üstüne bir de Kayseri oyundan iyice düşünce rahat rahat istediklerini yapmaya başladılar. Galatasaray’ın son dakika galibiyet golüyle Kadıköy’deki maç da anlamını iyice yitirdi. Artık konu şampiyonluk beklentisini aştı ve Fenerbahçe’de başkanlık düğümüne çevrildi! Aziz Yıldırım başkanlığını açıklarsa -ki kimi kaynaklar çarşamba gününü işaret ediyor- Fenerbahçe için şampiyonluktan daha büyük bir heyecan kuyruğa girmiş olacak…

Bülent Timurlenk – Sabah

İlk yarıdaki kötü futbolun sorumlusu yönetim diyebilecek elde yeterli kanıt yok ama dünyada da son 3 haftaya girilirken şampiyonluk yarışı devam ederken betondan bahseden bir Avrupa kulübü yok… Barış Alper, uzun zaman sonra sıkıştığı kanattan Abdülkerim ile birlikte 45’te soyunma odasına gitmek üzereyken attığı gol ve Mertens’e attırdığı ile yine “Ben oldum” dedirtirken maç boyu Markao’nun ezdiği Abdülkerim’in pozisyon kaybettiği anlar ve attığı isabetsiz toplarla Karagümrük’ü oyunda tuttuğu bir 90 dakika izledik. Derbi haftasına giriyoruz, futbolun ruhu vardır ve sevenlerin sofrasında betona, faize ve kulüp içi siyasete yer yoktur. Tribün dediğin böyle bir sofradır. Beton meraklıları, faiz hesaplayanlar ve koltuk meraklıları derbiyi evlerinde izlesinler…

Erman Özgür – Fanatik

Maçta kaybedecek bir şeyi kalmayan Karagümrük hücum hamleleri ile Galatasaray’ı tehdit ederken maç boyunca Galatasaray stoperlerini bir hayli hırpalayan Marcao, Abdülkerim’in yanından golü attı. Stres dolu son bölümde bu kez Galatasaray hamleleri karşılığını verdi. Orta saha direncini yükseltebilmek adına oyuna giren Berkan dönen topu düzgün bir vuruşla gol yaparak Galatasaray için çok zor geçen maçın fişini çekti. Şampiyonluk için sadece 1 adımı kalan Galatasaray için Barış Alper ve Mertens maçın kahramanları olmayı başardılar.

Uğur Meleke – Hürriyet

Galatasaray, tam anlamıyla bir “yüksek stres, düşük nabız” takımı. Stres yükseldiğinde nabızları düşüyor, nisanları-mayısları kusursuza yakın oynuyorlar. Manchester City’nin iki sezondur Arsenal’a karşı yarattığı farkın bir benzeri bu. Bazı kulüplerin genlerinde var sanki bu: Real Madrid’in Şampiyonlar Ligi’nde, City’nin Premier Lig’de hissettirdiği o duyguyu Galatasaray da Süper Lig’de yaşatıyor. Karmaşık günlerden başarıyla çıkıyor. Stres yaşamıyor, dizleri titremiyor, final yapmayı beceriyor. Bu yüzden de gelecek haftaki derbiye avantajlı gidiyorlar zaten.

Gürcan Bilgiç – Sabah

Sahadakinin dışında kulaklar Olimpiyat’taki maçtaydı. Karagümrük’ün golleri ile heyecan arttı tribünlerde. Fakat goller arasındaki geçiş önemli; Galatasaray öndeyken protesto vardı. Yaklaşan kongre, Ali Koç’un aday olduğunu açıklaması, Aziz Yıldırım’ın adaylığının beklenmesi, Fenerbahçe’den vazgeçirmiş bazılarını. Halbuki “Racon”, derbi öncesinde takımın etrafında olmayı gerektirir. Şampiyonluk elbette önemli ama derbi de “değerli”… Galatasaray deplasmanı öncesinde oyuncuları bu maça motive etmesi gereken tribünler, seçim kaygısına düşüp, taraf seçmişler… O yüzden istikrarı bulamıyorlar aslında. Fenerbahçe’nin “Şemsiye” olduğunu unutuyorlar, Ali Koç’un veya Aziz Yıldırım’ın taraftarı oluyorlar.

Serdar Ali Çelikler – Habertürk

Galatasaray, Karagümrük önünde 2-1 öne geçince bir kısım seyirciden protesto başladı. İsmail Kartal, Serdar Dursun, MHY derken Bonucci’yi oyuna aldı. Dzeko’yu sokmadı. Cengiz çıkarken protesto edildi. 1 dakika sonra Gümrük beraberlik golünü atınca protestolar kesildi. Sonuçta 93 puana ulaştı takım ve 36. haftalar itibariyle tarihin en çok puan toplayan iki ekibinden biri oldu. Berkan Kutlu’nun Olimpiyat Stadı’ndaki golü tüm enerji ile birlikte son ümitleri de tüketti. Ah o Sivas ve Konya deplasmanları demek lazım. Sezon 4 hedefin tamamının yitirilmesi ile tamamlandı.