Futbol Hakkında Genel Haberler ve Yazılar

Beşiktaş, Hatayspor karşısında puanı 90+7’de aldı

Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında Beşiktaş, Atakaş Hatayspor’la karşılaştı. Mücadele 2-2 tamamlandı.

Tüpraş Stadyumu’nda oynanan maçın ilk yarısını konuk ekip 27. dakikada Massanga’nın golüyle önde kapattı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Beşiktaş, Gedson Fernandes’in 50. dakikadaki golüyle skora denge getirdi. 55. dakikada Dele-Bashiru’nun golü Hatayspor’u bir kez daha öne geçirdi. Siyah-beyazlılar Aboubakar’ın 90+7. dakikadaki penaltı golüyle skoru eşitledi. Maç 2-2 tamamlandı.

Bu sonuçla Beşiktaş puanını 56’ya, düşme hattında bulunan Hatayspor ise 38’e yükseltti. 

Hafta içi Trabzonspor’la Türkiye Kupası finalinde karşılaşacak Beşiktaş, Süper Lig’i Kasımpaşa deplasmanında tamamlayacak. Hatayspor ise Çaykur Rizespor ile kritik bir maça çıkacak.

Maçtan dakikalar

27. dakikada Atakaş Hatayspor öne geçti. Hücum yönünün solundan Pedor ile kullanılan köşe vuruşunda altı pasın sağında topun gelişine vuran Massanga, topu ağlarla buluşturdu: 0-1.

33. dakikada Svensson’un pasında topla buluşan Ege Tıknaz’ın rakibinden sıyrıldıktan sonra yaptığı vuruşta kaleciyi geçen meşin yuvarlağı ağlara giderken Kilama çizgiden çıkardı.

İlk yarı, Atakaş Hatayspor’un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarının önemli anları birazdan…

Maçtan notlar

Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında Atakaş Hatayspor’u konuk eden Beşiktaş, son maçına göre 7 değişiklikle sahada yer aldı.

Siyah-beyazlı futbol takımı, Tüpraş Stadı’nda oynanan müsabakaya Ersin Destanoğlu, Jonas Svensson, Tayyip Talha Sanuç, Omar Colley, Arthur Masuaku, Al-Musrati, Demir Ege Tıknaz, Milot Rashica, Alex Oxlade-Chamberlain, Cenk Tosun ve Semih Kılıçsoy ilk 11’iyle çıktı.

Yedek kulübesinde Mert Günok, Onur Bulut, Salih Uçan, Vincent Aboubakar, Joe Worrall, Necip Uysal, Ernest Muçi, Mustafa Erhan Hekimoğlu, Serkan Emrecan Terzi ve Gedson Fernandes yer aldı.

Beşiktaş’ta teknik sorumlu Serdar Topraktepe, Ziraat Türkiye Kupası’nda Trabzonspor ile 23 Mayıs’ta yapacakları final maçı öncesinde kadroda rotasyona gitti. Topraktepe, son oynadıkları Alanyaspor müsabakasının başlangıç kadrosunda bulunan oyunculardan Mert, Onur, Salih, Necip, Muçi ve Gedson Fernandes’i yedeğe çekti, Muleka ise sakatlığı nedeniyle kadroya dahil edilmedi.

Serdar Topraktepe, Hatayspor karşısında bu oyuncuların yerine ilk 11’de Ersin, Tayyip Talha, Colley, Al-Musrati, Demir Ege, Oxlade-Chamberlain ve Cenk’e görev verdi.

Hatay’dan gelen 30 depremzede çocuk maçı takip etti

Beşiktaş-Atakaş Hatayspor müsabakasını, Hatay’dan gelen 30 depremzede çocuk da izledi.

Siyah-beyazlı kulüp ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ortak organizasyonuyla İstanbul’a getirilen çocuklar, Tüpraş Stadı’nı gezdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, müsabakadan önce çocuklarla yemekte bir araya geldi. Başkan Arat, yakından ilgilendiği çocuklara forma hediye etti.

Hasan Arat, Bakan Göktaş’a da kartal heykeli ile Beşiktaş forması takdim etti.

19 Mayıs’a özel koreografi

Beşiktaş, Hatayspor maçında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla koreografi hazırladı.

Siyah-beyazlı taraftarlar, karşılaşma öncesinde tribünde “Kurtuluş’un meşalesi, Beşiktaş’ta yakıldı” yazılı koreografiyi açtı.

Koreografide Mustafa Kemal Atatürk, annesi Zübeyde Hanım, kardeşi Makbule Hanım ve Beşiktaş’ın kurucularından Fuat Balkan ile Ahmet Fetgari’nin fotoğrafları yer aldı.