Futbol Haberleri

Spor yazarlarından A Milli Takım yorumları

EURO 2024 hazırlıklarını sürdüren A Milli Takım deplasmanda İtalya ile karşılaşırken hazırlık maçında 0-0 berabere kaldı.

Mücadeleye dair öne çıkan yorumları derledik.

Uğur Meleke – Hürriyet

Son iki ay içinde oynadığımız Macaristan, Avusturya ve İtalya maçlarından sonra milli takımın bize hissettirdiği şu: Kuntz dönemine göre taktik olarak daha güçlüyüz. Sahaya yerleşimimiz, alan parselasyonumuz, çıkış planlarımız etkileyici. Ancak duran top setleri dışında biz nasıl gol atacağız, onun yanıtını göremiyoruz sahada. Bence Montella’nın iki konuyu gözden geçirmesinde fayda var. Öncelikle golcü özellikleri olan Semih Kılıçsoy, Arda Güler ve İrfan Can’ı 11’e monte etmenin yolları aranmalı. İkinci olarak ne Mert Müldür ne de Cenk Özkaçar orijinal sol bek değiller. Kadroda Ferdi Kadıoğlu’nun alternatifi yok. Rıdvan Yılmaz’ı kadroya eklemek için hala çok geç değil.

Gürcan Bilgiç – Sabah

Takım yapılanmasında eksikler var. Arda ile Salih takımdalar ama kulübede isimleri yok. Ferdi ve İsmail Yüksek de bekliyor. Bu şampiyonada en çok ön tarafa güveniyorum. Kenan, Barış sahadalar ama Arda, İrfan Can veya Kerem yoklar sahada. O zaman gözümüz mücadele düzeyinde olacak. Hakan Çalhanoğlu mükemmel yönetti takımı. Orta sahada neredeyse hiç pencere açmadık. İtalyanlar topu isteyen değil, bir an önce rakip kaleye gitmek isteyen bir takım. Öyle çabuk ve doğru yerleştik ki sahaya, hadi gel de pozisyon bul bakalım.

Attila Gökçe – Milliyet

İlk kırk beşte rakip takımın bir kafa vuruşu direkten döndü, o kadar. Bizim Çocuklar da pekala oyuna ortak oldular. Özellikle 2 bekimiz Zeki ve Mert, fazlasını oynamaya çalıştılar. Hakan Çalhanoğlu ile Kaan Ayhan arkadaşlarını oynatmak, pozisyona sokmak için çok gayretlilerdi. Milli takımda fiziksel çatışma, temaslı oyun konusunda da sıkıntı yoktu. Bol bol faul de kazandılar, gerektiğinde faul de yaptılar. Santrforsuz oynamamıza rağmen gol fırsatları yakaladık. Ancak bunları skora çevirecek sertlik ve isabetli vuruşlar çıkmadı. Burada düşünmek gerek… Evet, Milli Takım’da santrfor açığı var ama, golcü açığı yok. Dünkü maçta sanki böyle bir açığımız var gibi durumlara tanık olduk. Kenan Yıldız, Barış Alper pekala o yıpratıcı kimliklerine dönebilirlerdi. Bence dönecekler. Kaldı ki bir de “ağır abi” Cenk Tosun var… Yanı sıra genç Semih de envanterde! Lille’de başarılı bir sezon geçiren Yusuf’un da hücum organizasyonunda daha fazlasını sunacağını düşünüyorum.

İlker Yağcıoğlu – Takvim

Maç boyunca genel anlamda iyi defans yaptık özellikle ilk 45 dakikada rakibe hemen hemen hiç şans tanımadık. İkinci devrenin ilk 15 dakikasında baskı yedik ama orada da net pozisyon yine vermedik. İşin defansif kısmında fazla sıkıntımız yok ama asıl problem hücum tarafında, zaten klasik bir santrforumuz yok. Cenk Tosun çok iyi bir sezon geçirmedi. Enes sakatlandı ve gitti. Hoca Semih Kılıçsoy’u çok geç oyuna soktu. Bu tarz takımlarda özellikle kanat oyuncularının ve orta sahada hücuma dönük oynayanların çok üretken olması ve sürekli ceza alanına koşular yapması gerekir. Dün bunu göremedik. Oğuz ve Kenan kanatlarda hiç üretken olamadı. Bekler de ideal isimler olmadığından kanatlardan etkili olamadık. Yusuf Yazıcı hiç gözükmedi. Hakan pozisyon icabı hücuma uzak kaldı. böyle olunca da savunarak maçı bitirdik. Açıkçası İtalya da hücum anlamında son yıllarda gördüğüm en kötü takıma sahip. Santrforları Retegui bizim ligde bile zor oynar. Turnuvada Arda Güler’den faydalanmak istiyorsak, iki maçta da şans verip, hazır hale getirmeliydik. Montella’nın Arda’yı kullanmaması ilginçti.