Futbol Haberleri

İtalya – Arnavutluk: Muhtemel 11’ler

EURO 2024 B Grubu ilk maçında İtalya ile Arnavutluk karşı karşıya gelecek.

BVB Dortmund Stadı’nda oynanacak mücadele, TSİ 22.00’de başlayacak. Karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonundan Felix Zwayer yönetecek. Zwayer’in yardımcılıklarını aynı ülkeden Stefan Lupp ve Marco Achmüller yapacak. Mücadele TRT 1’den naklen yayımlanacak.

Son şampiyon İtalya, ilk grup maçında sürpriz yaşamak istemiyor. Arnavutluk ise zorlu gruptan çıkma adına İtalya karşısında puan ve puanlar peşinde olacak.

İtalya üstünlüğü

İki ülke arasındaki maçlarda İtalya’nın büyük üstünlüğü bulunuyor.

İtalya, bugüne kadar rakibiyle oynadığı 4 maçı da kazandı. Bu karşılaşmalarda 7 gol atan İtalya, kalesinde ise yalnızca 1 gole izin verdi.

“Maviler”, rakibiyle oynadığı maçları 1-0, 2-0, 1-0 ve 3-1’lik sonuçlarla kazandı.

Arnavutluk’ta tanıdık isimler

Arnavutluk Milli Takımı’nda Süper Lig’de de forma giyen 2 isim bulunuyor.

Beşiktaş forması giyen orta saha oyuncusu Ernest Muçi ile Sivasspor’un golcüsü Rey Manaj, Arnavutluk aday kadrosunda yer alıyor.


Muhtemel 11’ler


İtalya: Donnarumma, Darmian, Buongiorno, Bastoni, Di Lorenzo, Barella, Jorginho, Dimarco, Frattesi, Chiesa, Scamacca

Arnavutluk: Berisha, Hysaj, Ismajli, Djimsiti, Mitaj, Asllani, Ramadani, Asani, Bajrami, Seferi, Broja


Maç önü istatistikleri


  • Arnavutluk’a ilk kez büyük bir turnuvada rakip olmaya hazırlanan İtalya, tarafların daha önceki dört karşılaşmasını da kazandı.
  • İtalya, Avrupa Şampiyonası’na 11’inci kez katılmaya hazırlanıyor. Bu turnuvada İtalya’dan (2; 1968 & 2020) daha fazla şampiyonluk yaşayan sadece iki ülke bulunuyor: Almanya & İspanya (üçer kez).
  • İtalya, İspanya’nın (2008 & 2012) ardından üst üste iki Avrupa Şampiyonası’nda şampiyonluk yaşayan ikinci ülke olmayı hedefliyor.
  • Katıldığı son iki Avrupa Şampiyonası’nda oynadığı maçların hiçbirinde iki gol yemeyen İtalya (2016 & 2020), bu dönemdeki 12 karşılaşmada kalesinde altı gol gördü.
  • Avrupa Şampiyonası’nda 10+ maça çıkan 25 ülke arasında karşılaşmaları ortalama en az gole sahne olan ülke İtalya (1.84; İtalya 52-31 Rakipleri).
  • Tarihinde ikinci kez büyük bir turnuvada boy göstermeye hazırlanan Arnavutluk, daha önce katıldığı tek turnuva olan EURO 2016’ya grup aşamasında veda etti.
  • Arnavutluk, Avrupa Şampiyonası’ndaki tek galibiyetini 2016’da Romanya’yı 1-0 mağlup ederek aldı.
  • 2024 Avrupa Şampiyonası elemelerinde oynadığı ilk maçta Polonya’ya yenilen Arnavutluk, daha sonraki yedi karşılaşmada mağlubiyet yaşamadı (4G 3B) ve tarihinde ilk kez büyük bir turnuvanın eleme grubunu lider tamamladı.
  • 2024 Avrupa Şampiyonası eleme gruplarında en fazla asist yapan (3) ve şut pası veren (15) İtalya oyuncusu olan Nicola Barella, EURO 2020’de iki asist yapmıştı.
  • Arnavutluk’un başında büyük bir turnuvada boy gösteren ikinci teknik direktör olan Sylvinho (Gianni De Biasi; EURO 2016), Luiz Felip Scolari’den (Portekiz; 2008) bu yana bu turnuvada yer alan ilk Brezilyalı çalıştırıcı konumunda.