Futbol Haberleri

Türkiye – Gürcistan maçı öncesi son gelişmeler

A Milli Futbol Takımımız, 2024 Avrupa Şampiyonası’ndaki (EURO 2024) ilk maçını Gürcistan ile yapacak. Saat 19:00’da başlayacak mücadele TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanacak. 

Başlama vuruşuna az bir süre kala son gelişmeleri sizler için derledik…

Maç saatinde yağmur bekleniyor

Türkiye – Gürcistan mücadelesinin oynanacağı saatte Dortmund kentinde yağmur bekleniyor. TFF’den yapılan açıklamada “Stadyuma baston şemsiye ile girilmesine izin verilmediğini taraftarlarımıza hatırlatmak isteriz. Küçük ve katlanabilir şemsiyeler stadyuma alınırken, taraftarlarımıza yanlarına yağmurluk almalarını tavsiye ederiz.” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan mücadeleyi stadyumdan izleyecek taraftarlarımızdan kırmızı renkte kıyafet giymeleri istendi.

BVB Dortmund Stadı’ndaki maç öncesi Türk taraftarların coşkuyla karşılaşma saatini beklediği görüldü.

Mücadeleyi Arjantinli hakem yönetecek

Türkiye ile Gürcistan arasındaki karşılaşmada, Arjantinli hakem Facundo Tello düdük çalacak.

Tello’un yardımcılıklarını aynı ülkeden Gabriel Chade ve Ezequiel Brailovsky yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi, Litvanya Futbol Federasyonundan Donatas Rumsas olacak.

Karşılaşmada İspanyol Alejandro Hernandez ise VAR görevini üstlenecek.

İrfan Can forma giyemeyecek

A Milli Takım’da tedavisi süren İrfan Can Kahveci bu maçta forma giyemeyecek.

İsmail Yüksek’in durumu ise maç günü netlik kazanacak.

Muhtemel 11’ler

Türkiye: Mert Günok, Mert Müldür, Merih, Abdülkerim, Ferdi, Hakan, Salih, Orkun, Arda, Kenan, Barış Alper

Gürcistan:  Mamardashvili, Kverkvelia, Kashia, Dvali, Kakabadze, Kochorashvili, Kiteishvili, Chakvetadze, Shengelia, Mikautadze, Kvaratskhelia

Willy Sagnol’dan Hakan’a övgü

Gürcistan’ın teknik direktörü Willy Sagnol, mücadele öncesi düzenlenen basın toplantısında Almanya’da oynadığı zamanlardan bu yana Hakan Çalhanoğlu’nun büyük bir hayranı olduğunu ifade etti.

Türkiye’den herhangi bir oyuncuya önlem alıp almayacakları sorulan Fransız teknik adam, “Gürcistan söz konusu olduğunda karşısındaki rakibin güçlü yanlarından çok bahsedebilirsiniz, bu liste çok uzayabilir. İlk maçımız olacak ama onların da ilk maçı olacak. İki takım için de baskı olacak. Gürcü oyuncular bunun için hazır ve kendi adıma da hazır olduğumu söyleyebilirim. Türk Milli Takımı’nın güçlü yanlarından bahsetmek gerekirse uzun süredir bu turnuvaya katılan bir takım, teknik ve taktik olarak çok iyi, çok kaliteli oyunculara sahip. Saha içi ve dışında çok iyi oyuncuları var. Yarın bizim için çok zorlu bir mücadele olacak. Genellikle rakip takımla ilgili yorum yapmak istemem, ben de onların benim takımımla ilgili yorum yapmasını çok istemem. Bir şey söylemem gerekirse Almanya’da oynadığı zamanlardan bu yana Hakan Çalhanoğlu’nun büyük bir hayranı olduğumu söyleyebilirim.” dedi.

Gürcistan ile 12 yıl sonra

A Milli Futbol Takımımız, 2024 Avrupa Şampiyonası’nda (EURO 2024) ilk maçını yapacağı Gürcistan ile 6. kez karşı karşıya gelecek.

Türkiye, 2’si resmi, 3’ü özel geride kalan 5 maçtan 3 galibiyet, birer beraberlik ve yenilgiyle ayrıldı. Ay-yıldızlı ekip bu maçlarda rakibine 12 gol attı, kalesinde ise 5 gol gördü.

Türkiye, Gürcistan ile ilk maçını 21 Ağustos 2002 tarihinde Trabzon’da yaptı. Milli takım, Hüseyin Avni Aker Stadı’ndaki özel karşılaşmayı 3-0 kazandı.

Ay-yıldızlı ekip, 18. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’ndeki ilk sınavında da rakibini yine Trabzon’da ağırladı. 4 Eylül 2004 tarihinde Hüseyin Avni Aker Stadı’ndaki karşılaşmada Fatih Tekke’nin golüyle 1-0 öne geçen milliler, Asatiani’nin golüne engel olamadı ve maç 1-1 berabere bitti. 18. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde 30 Mart 2005’te Tiflis’te yapılan rövanş maçından ise Türkiye 5-2 galip ayrıldı. Ay-yıldızlı ekibin bu maçtaki gollerini Tolga Seyhan, Fatih Tekke (2), Koray Avcı ve Tuncay Şanlı attı.

İki ülke A milli takımlarının 7 Şubat 2007’de Tiflis’teki oynadığı özel maçı ise Gürcistan 1-0 kazandı.

Türkiye ile Gürcistan arasında 24 Mayıs 2012’de oynanan hazırlık maçından ise milli takım Hamit Altıntop, Nuri Şahin ve Selçuk İnan’ın golleriyle 3-1 galip ayrıldı.

Son maçlarını 24 Mayıs 2012’de Salzburg’da oynayan iki ekip 12 yıl sonra yeniden karşılaşacak.