Futbol Haberleri

Hırvatistan – Arnavutluk: Muhtemel 11’ler

Almanya’nın Hamburg şehrindeki Volkspark Stadı’nda oynanacak karşılaşma, TSİ 16.00’da başlayacak.

Mücadeleyi Fransız hakem François Letexier yönetecek. Letexier’nin yardımcılıklarını aynı ülkeden Cyril Mugnier ve Mehdi Rahmouni yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise İsviçreli Sandro Scharer olacak.

İlk maçlarını kaybettiler

Hırvatistan ve Arnavutluk, turnuvanın “ölüm grubu” olarak nitelendirilebilecek grupta çıktıkları ilk maçlardan mağlup ayrıldı.

İspanya’nın Hırvatistan’ı 3-0 ile geçtiği ilk maçlarda, son şampiyon İtalya ise Arnavutluk’u 1-0 geriden gelerek 2-1 mağlup etti.

EURO 2024’e istediği başlangıcı yapamayan iki takım, birbirlerine rakip oldukları ikinci grup karşılaşmasında, ilk maçın yaralarını sarmaya çalışacak.

İki takım ilk kez karşılaşacak

Hırvatistan ile Arnavutluk, tarihlerinde ilk kez karşı karşıya gelecek.

Dünya Kupası’nda üç kez madalya elde etmesine karşın Avrupa Şampiyonası’nda çeyrek finalin ötesine geçemeyen Hırvatlar, Arnavutluk önünde kazanarak iddiasını sürdürmeyi hedefliyor.

Arnavutluk ise EURO 2016’dan sonra ikinci kez boy gösterdiği turnuvaya erken havlu atmak istemiyor.

Tanıdık isimler

İki takımın kadrosunda Süper Lig’de forma giyen isimler bulunuyor.

Hırvatistan’da Fenerbahçe’nin kalecisi Dominik Livakovic, Arnavutluk’ta ise Beşiktaş’ın orta saha oyuncusu Ernest Muçi ve Sivasspor’un golcüsü Rey Manaj yer alıyor.
 

 


Muhtemel 11’ler


Hırvatistan: Livakovic, Stanisic, Sutalo, Gvardiol, Sosa, Modric, Kovacic, Pasalic, Majer, Petkovic, Kramaric

Arnavutluk: Strakosha, Hysaj, Ajeti, Djimsiti, Mitaj, Asllani, Bajrami, Ramadani, Laçi, Manaj, Asani


Maç önü istatistikleri


-Hırvatistan ile Arnavutluk, tarihlerinde ilk kez karşı karşıya gelecek. Arnavutluk, ilk kez rakip olduğu son 10 ülke arasında sadece Faroe Adaları’nı mağlup edebildi (5B 4M).
-B Grubu’ndaki ilk maçında İspanya’ya 3-0 mağlup olan Hırvatistan’ın üst üste iki yenilgi aldığı son büyük turnuva 1996 Avrupa Şampiyonası’ydı (0-3 vs Portekiz & 1-2 vs Almanya).
-Avrupa Şampiyonası’nda çıktığı son dört maçın üçünü kaybeden Arnavutluk (1G), bundan önceki son katılımını gerçekleştirdiği 2016’daki turnuvanın tamamında attığı gol sayısını (1) şimdiden geride bırakabilir.
-Oynadığı son beş maçın üçünü kaybeden Hırvatistan (2G), daha önceki 29 karşılaşmada aldığı mağlubiyet sayısını eşitledi (16G 10B 3M).
-Yedi maçlık yenilmezlik serisi 2-1’lik İtalya mağlubiyetiyle sona eren Arnavutluk (4G 3B), Eylül 2022’den bu yana üst üste iki yenilgi almıyor.
-Turnuvadaki ilk maçını 2.38 xG (gol beklentisi) ile tamamlayan ancak İspanya’ya 3-0 mağlup olan Hırvatistan (16 şut), büyük turnuvalarda (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) gol atamadığı karşılaşmalar arasında en yüksek değerine ulaştı.
-İtalya karşısındaki tek isabetli şutunu 23’üncü saniyede çeken Arnavutluk, Avrupa Şampiyonası tarihinin en erken golünü kaydetti (Nedim Bajrami).
-Hırvatistan’ın bu turnuvadaki ilk maçında 65 dakika sahada kalan Luka Modric (vs İspanya), karşılaşmada en fazla hat kıran pas atan isimdi (13).
-Arnavutluk formasıyla çıktığı son üç maçta da en az bir golde pay sahibi olan Nedim Bajrami (2 gol & 2 asist), ülkesinin İtalya karşısında kaydettiği tek golün sahibiydi.
-Son üç büyük turnuvada (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) Hırvatistan formasıyla en fazla çalım atan (26) ve şut pası veren (14) oyuncu Mateo Kovacic.