Futbol Haberleri

Lugano – Fenerbahçe: Muhtemel 11’ler

Sarı-lacivertliler ilk resmi maçında Lugano’yla Şampiyonlar Ligi ön elemesinde karşılaşacak.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu ilk maçında İsviçre’nin Lugano takımıyla deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Thun Stadı’nda oynanacak ve TSİ 21.30’da başlayacak müsabakayı Portekizli hakem Tiago Martins yönetecek. Martins’in yardımcılıklarını aynı ülkeden Bruno Jesus ve Hugo Andre Pires Ribeiro yapacak.

Dünyaca ünlü teknik adamJose Mourinho yönetiminde 2024-2025 sezonunda ilk maçına çıkacak sarı-lacivertliler, tur için avantajlı bir skor almayı hedefliyor.

Karşılaşmanın rövanşı, 30 Temmuz Salı günü Kadıköy’de oynanacak.

Fenerbahçe, Lugano’yu elemesi durumunda UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Fransa’nın Lille takımıyla karşılaşacak.

271’inci maç

Fenerbahçe, Avrupa kupalarındaki 271. karşılaşmasına çıkacak. Sarı-lacivertli takım, Avrupa kupalarında oynadığı 270 müsabakada 107 galibiyet alırken, 55 beraberlik ve 108 yenilgi yaşadı.

Fenerbahçe, söz konusu müsabakalarda rakip fileleri 366 kez havalandırırken, kalesinde ise 384 gol gördü.

Şampiyonlar Ligi elemelerinde 35’inci sınav

Fenerbahçe, Avrupa futbolunun 1 numaralı organizasyonunda 35. maçını oynayacak.

Sarı-lacivertli ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde daha önce yaptığı 34 müsabakada 12 galibiyet elde ederken, 11’er beraberlik ve yenilgi yaşadı.

Fenerbahçe, söz konusu müsabakalarda 48 gol atarken, kalesinde 39 gole engel olamadı.

Muhtemel 11’ler

Fenerbahçe’de UEFA listesine dahil edilen yeni transfer Allan Saint-Maximin ile kaleci İrfan Can Eğribayat, Lugano karşısında sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek. 

Lugano: Saipi, Brault-Guillard, Mai, El Wafi, Valenzuela, Belhaj Mahmoud, Doumbia, Cimignani, Bislimi, Bottani, Aliseda

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi-Samuel, Çağlar Söyüncü, Djiku, Oosterwolde, Bartuğ Elmaz, Fred, Tadic, Szymanski, Kent, Dzeko

Maç önü istatistikleri

  • İsviçre takımlarına konuk olduğu üç Avrupa kupası maçını da kaybetmeyen Fenerbahçe (2G 1B), tek beraberliğini 2010/11 Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde konuk olduğu Young Boys’dan aldı (2-2).
  • Avrupa kupalarında oynadığı son dört maçın tamamını kaybeden Lugano, kulüp tarihinde daha uzun bir seri yaşamadı. İsviçre ekibi, üst üste dört yenilgi aldığı bu süreçte yediği 12 gole karşılık sadece üç gol atabildi.
  • Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde oynadığı son yedi deplasman maçını kazanamayan Fenerbahçe (2B 5M), bu aşamalardaki son galibiyetini Ağustos 2012’de Vaslui’yi 4-1 mağlup ederek aldı.
  • Avrupa kupalarında çıktığı son beş ön eleme turunu da geçmeyi başaran Fenerbahçe, kulüp tarihinin en uzun serisini yakalamak istiyor. Sarı-lacivertliler, bu süreçteki beş eşleşmede oynadığı 10 maçın dokuzunu kazandı (1B) ve bu karşılaşmalarda toplam 31 gol attı.
  • Geçen sezon Fenerbahçe formasıyla en fazla Avrupa kupası golünde payı bulunan isim olan Sebastian Szymanski (3 gol & 7 asist), sarı-lacivertlilerin bu turnuvalardaki son iki golünde asisti yapan isimdi.