Futbol Haberleri

Bayer Leverkusen sezona kupayla başladı

Almanya Süper Kupası, Bayer Leverkusen – Stuttgart karşılaşmasına sahne oldu. Normal süresi 2-2 sonra eren mücadeleyi penaltılarda 4-3 kazanan Xabi Alonso’un öğrencileri sezona Süper Kupa zaferi ile başladı.

Almanya Süper Kupası’nda geride kalan sezonda Bundesliga ve Almanya Kupası’nda şampiyonluk yaşayan Bayer Leverkusen ile ligi 2. sırada tamamlayan Stuttgart karşı karşıya geldi.

Bayer Leverkusen, Boniface’in ağlara gönderdiği topla 11. dakikada öne geçse de Millot 15. dakikada fileleri sarstı ve Stuttgart karşılaşmada eşitliği yakaladı.

Kalan anlarda başka gol olmazken soyunma odasına da 1-1’lik beraberlikle gidildi.

61. dakikada Stiller yerine oyuna dahil olan Deniz Undav 63. dakikada kaydettiği golle Stuttgart’ı maçta ilk kez öne geçirdi.

Schick 88. dakikada sahneye çıktı. Çek golcü kaydettiği golle Bayer Leverkusen’i maçta tuttu ve mücadele direkt penaltı vuruşlarına uzadı.

Bayer Leverkusen’de Schick, Grimaldo, Garcia ve Tapsoba fileleri bulmayı başarırken Stuttgart’ta ise Millot, Demirovic ve Deniz Undav penaltı vuruşunu gole çevirmeyi başardı ancak Kratzig ve Silas topu ağlarla buluşturamadı.

Penaltılarda 4-3 gülen Xabi Alonso’nun öğrencileri sezona kupayla başlarken Bayer Leverkusen tarihinde ilk kez Almanya Süper Kupası’nda zafere ulaştı.