Perşembe, Eylül 19, 2024
Futbol Hakkında Genel Haberler ve Yazılar

Galatasaray – Gaziantep FK: Muhtemel 11’ler

Galatasaray, Trendyol Süper Lig 3. hafta erteleme maçında Gaziantep FK’yi konuk edecek.

RAMS Park’ta oynanacak karşılaşma, saat 20.00’de başlayacak. Cihan Aydın’ın yöneteceği mücadele beIN Sports 1 ve TOD dijital platformunda canlı yayınlanacak.

Ligde 4 karşılaşmada 4 galibiyet alan sarı-kırmızılı takım, topladığı 12 puanla lider Fenerbahçe’nin 1 puan gerisinde 2. sırada yer alıyor.

Gaziantep FK ise 3 maç sonunda 3 puanla 14. sırada bulunuyor.

Ligdeki 4 maçta 14 gol kaydetti

Galatasaray, Süper Lig’de çıktığı 4 maçta 14 gol kaydetti.

Sarı-kırmızılılar, ligde Atakaş Hatayspor ve TÜMOSAN Konyaspor’a ikişer, Adana Demirspor ile Çaykur Rizespor’a ise beşer gol attı.

İki takım arasındaki 11. randevu

Galatasaray ile Gaziantep FK, Süper Lig’de 11. kez karşı karşıya gelecek.

Sarı-kırmızılı ekip, Gaziantep temsilcisi ile daha önce 10 maç yaptı. Galatasaray, söz konusu müsabakalarda biri hükmen olmak üzere 8 galibiyet aldı.

İki takım arasındaki bir maç beraberlikle sonuçlanırken, bir müsabakayı ise Gaziantep FK kazandı. Söz konusu mücadelelerde 23 gol atan sarı-kırmızılı takım, kalesinde 10 gol gördü.

İstanbul’daki maçlar

Galatasaray, Gaziantep FK’ye karşı ev sahibi olduğu maçlarda mağlubiyet yaşamadı.

Sarı-kırmızılı takım, İstanbul’da oynanan 5 maçın 4’ünü kazanırken, birinde berabere kaldı.

Bu müsabakalarda 12 gol atan Galatasaray, kalesinde ise 6 gole engel olamadı.

Muhtemel 11’ler

Sarı-kırmızılı ekipte Mauro Icardi ve Hakim Ziyech sakatlıkları sebebiyle Gaziantep FK karşısında takımını yalnız bırakacak. Sallai, Osimhen ve Jakobs, statü gereği maçta forma giyemeyecek.

Konuk ekipte ise Stefen sakatlık, N’Diaye, Okereke, Lungoyi ve Halil Dervişoğlu statü gereği maçta görev alamayacak.

Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Jelert, Torreira, Sara, Mertens, Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün, Batshuayi

Gaziantep FK: Dioudis, Ertuğrul Ersoy, Viana, Saborit, Emre Taşdemir, Mandouki, Ogün Özçiçek, Mustafa Eskihellaç, Kozlowski, Maxim, Kodro

Maç Önü İstatistikleri
  • Gaziantep FK’yı konuk ettiği beş Süper Lig maçında da en az iki gol atan Galatasaray (toplam 12 gol), rakibine sadece ilk karşılaşmada puan verdi (4G 1B).
  • Galatasaray ile oynadığı dokuz Süper Lig maçının sekizinde en az ikişer gol yiyen Gaziantep FK (1G 1B 7M; hükmen sonuçlar hariç), tek galibiyetini aldığı karşılaşmayı 3-1 kazandı (Mart 2022).
  • Bu sezon Süper Lig’de oynadığı dört maçı da kazanan Galatasaray, lig tarihinde sadece üç sezona beşte beş yaparak girdi (2009/10, 1998/99 & 1994/95).
  • Selçuk İnan göreve geldikten sonra İstanbul takımlarıyla oynadığı dört Süper Lig maçını da kazanan Gaziantep FK, bu karşılaşmaların üçünde kalesini gole kapattı ve sadece 3-1 galip geldiği Fatih Karagümrük mücadelesinde gol yedi.
  • Bu sezon Süper Lig’de 14 gol atan Galatasaray, lig tarihinde dördüncü maçlar itibarıyla sadece 1998/99’da (15) daha yüksek bir sayıya ulaştı.
  • Son iki Süper Lig maçında beşer gol atan Galatasaray (vs Çaykur Rizespor & Adana Demirspor), lig tarihinde üst üste üç karşılaşmada rakip filelere 5+ gol gönderdiği tek seriyi Ekim-Kasım 1996 arasında yakaladı (üç maç).
  • 2024 takvim yılında Süper Lig’de en fazla golde payı bulunan oyuncu olan Dries Mertens’in (9 gol & 13 asist), Türkiye kariyerinde gol katkısı yapamadığı takımlar arasında Gaziantep FK’dan (üç maç) daha fazla karşılaştığı sadece iki rakibi var: Beşiktaş & Fenerbahçe (dörder maç).
  • Son üç Süper Lig maçında birer gol kaydeden Barış Alper Yılmaz, profesyonel kariyerinde ilk kez üst üste dört lig karşılaşmasında fileleri havalandırmak istiyor.
  • Alexandru Maxim, Gaziantep FK formasıyla Galatasaray’a rakip olduğu sekiz Süper Lig maçında altı gole doğrudan katkı sağladı (3 gol & 3 asist).
  • Okan Buruk, Süper Lig tarihinde Galatasaray’ın başında bir sezona beşte beş yaparak başlayan ikinci Türk teknik direktör olmak için sahaya çıkıyor (Fatih Terim; 1998/99).