Cumartesi, Ekim 5, 2024
Futbol Hakkında Genel Haberler ve Yazılar

Galatasaray – Kasımpaşa: Muhtemel 11’ler

Ligde 6’da 6 yapan Galatasaray, serisini Kasımpaşa karşısında da sürdürmek istiyor.

Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında Galatasaray ile Kasımpaşa ile karşılaşacak. RAMS Park’ta saat 19.00’da başlayacak maçı hakem Oğuzhan Çakır yönetecek.

Süper Lig’de 6’da 6 yaparak başlayan sarı-kırmızılı takım, 18 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. 

Ligde bir galibiyet, üç beraberlik ve iki mağlubiyet yaşayan Kasımpaşa ise topladığı 6 puanla haftaya 11. sırada girdi.

Kazanması halinde rekor kıracak

Bu sezon ilk 6 maçını kazanarak Süper Lig tarihindeki en iyi sezon başlangıcını yenileyen Galatasaray, Kasımpaşa’yı yenmesi halinde rekor kıracak.

Hollandalı teknik adam Frank Rijkaard yönetiminde 2009-2010 sezonunda 6’da 6 yaparak en iyi sezon başlangıcını yapan sarı-kırmızılı takım, bu sezon da ilk 6 maçını kazanarak bu başarıyı tekrarladı.

Galatasaray, Kasımpaşa’yı yenmesi durumunda tarihinin en iyi sezon başlangıcına imza atacak.

Ligdeki 6 maçta 20 gol

Galatasaray, Süper Lig’de sezonun ilk 6 maçında 20 kez fileleri havalandırdı.

Sarı-kırmızılı ekip, Atakaş Hatayspor ile TÜMOSAN Konyaspor’a 2’şer, Adana Demirspor ile Çaykur Rizespor’a 5’er, Gaziantep FK ile Fenerbahçe’ye de 3’er gol attı.

Galatasaray, ligde şu anda en fazla gol atan takım konumunda bulunuyor.

Kasımpaşa’yı ağırladığı son 7 maçta bir kez kaybetti

Galatasaray, Süper Lig’de sahasında Kasımpaşa’yla oynadığı son 7 lig maçının 6’sını kazanırken, sadece bir kez mağlup oldu.

Sarı-kırmızılı ekip, Kasımpaşa’yı konuk ettiği son 7 lig maçında rakibini ikişer kez 2-1 ve 1-0, birer kez de 4-1 ve 2-0’lık skorlarla yendi. “Cimbom”, tek mağlubiyetini ise 3-1’lik skorla yaşadı.

Muhtemel 11’ler

Galatasaray’da Hakim Ziyech, sakatlığı sebebiyle Kasımpaşa karşısında forma giyemeyecek.

Kasımpaşa’da Brekalo cezası nedeniyle oynayamayacak.

Galatasaray: Muslera, Jelert, Nelsson, Abdülkerim, Jakobs, Torreira, Sara, Sallai, Yunus Akgün, Osimhen, Icardi.

Kasımpaşa: Gianniotis, Winck, Opoku, Yasin, Ben Ouanes, Gökhan Gül, Hajradinovic, Barak, Aytaç Kara, Fall, Nuno Da Costa.

Maç Önü İstatistikleri

  • Kasımpaşa’yı konuk ettiği son yedi Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Galatasaray (6G) tek mağlubiyetini Ocak 2022’de 3-1’lik skorla alırken, kazandığı diğer altı karşılaşmada kalesinde bu sayıda gol gördü.
  • Galatasaray’a rakip olduğu son dört Süper Lig maçını kaybeden Kasımpaşa, bu rekabetteki en uzun mağlubiyet serisini tekrarlama tehlikesiyle karşı karşıya (Eylül 2009-Ağustos 2012).
    2024 senesinde evinde oynadığı 14 lig maçının 13’ünü kazanan Galatasaray (1M), bu dönemde Süper Lig ve Avrupa’nın beş büyük liginde iç sahada en yüksek galibiyet oranını yakalayan takım konumunda (%93).
  • İstanbul takımlarına konuk olduğu son yedi Süper Lig maçının üçünü kazanan Kasımpaşa (4M), daha önceki 42 karşılaşmada elde ettiği galibiyet sayısını yakalamayı hedefliyor (4G 7B 31M).
  • 2024/25 Süper Lig sezonunda oynadığı altı maçta da puan kaybetmeyen Galatasaray, kulüp tarihinde ilk kez bir sezona yedide yedi yaparak başlamayı hedefliyor. Lig tarihinde bunu başaran tek ekip ise Fenerbahçe (2023/24, 2009/10 & 1964/65).
  • Son iki Süper Lig maçında gol atamayan Kasımpaşa (1B 1M), üst üste üç karşılaşmada gol sevinci yaşayamadığı son dönemi 2022/23’ün ilk üç haftasında geçirdi (3M).
  • Süper Lig’de bu sezon çektiği 111 şutun 18’iyle (kendi kalesine goller hariç) ağları havalandıran Galatasaray, Opta’nın detaylı veriye sahip olduğu 2014/15’ten bu yana en yüksek gole çevirme oranına sahip olduğu sezonu geçiriyor (yüzde 16).
  • Bu sezon Süper Lig’de oynadığı iki maçta birer asist yapan Victor Osimhen, Opta’nın bu alanda veriye sahip olduğu 2014/15’ten bu yana forma giydiği ilk üç lig karşılaşmasında da gol pası veren ilk Galatasaray oyuncusu olabilir. Nijeryalı santrfor, lig kariyerinde üç karşılaşmalık seri yakaladığı bir dönem yaşamadı.
  • Süper Lig kariyerinde en fazla gole katkı verdiği rakibi Galatasaray olan Aytaç Kara (2 gol & 4 asist), Kasımpaşa’nın ligde Galatasaray’a attığı son dört golün üçünde pay sahibiydi (1 gol & 2 asist; kendi kalesine goller hariç).
  • Okan Buruk, Galatasaray’ın başına geçtikten sonra Kasımpaşa ile oynadığı dört Süper Lig maçını da kazandı. Buruk’un bu süreçte 5+ kez rakip olup puan kaybetmediği bir takım bulunmuyor (hükmen sonuçlar hariç).